CG u srcu

Ljubite neprijatelje svoje…

(15 riječi)

Khalil  Gibran na jednom jestu u knjizi „Prorok“ kaže da se prava ljubav ne pita nikada što dobija za uzvrat; „Ona se daje i srećna je zbog toga“! I ovđe se ne radi o ljubavi prema liderima, stvarnim ili umišljenim „trojancima“! U tom smislu sam često čujao  izjave nezadovoljnika, koji svojoj državi nijesu doprinijeli, ama baš ništa osim kafanskog „filozofiranja“, nakon prodatog radnog mjesta za visoku otpremninu, uz piće „na kredu“ naravno, u stilu „a što je meni ova vlast dala“!? Smislenije  bi bilo pitanje što su takve „patriote“ dale svojoj državi  u ime  prave, istinske ljubavi!

Video Player
00:00
00:20

Na ovakvo razmišljanje i huškanje na najgnusnija, tragična, ponašanja utiče i okupatorska srpska paravojna crkavica (SPC), koja se uključila u slavlje svog, pobjedničkog kandidata, Jakova Milatovića! Orgijanja uz fašističke simbole, tuđe zastave, npokuišaj paljenja crnogorske zastave, četničke uniforme, jasno su pokazala da to nije  Evropa kojoj smo težili, nego ona „Evropa“ u kojoj dvorska luda Raković i njemu podobni tvrde da su svi evropski vladari, rimski imperatori bili Srbi! I ne samo!

U crkvenom životu, jedino što se ne prašta to je samoubistvo ili ubistvo, dakle, želja za nečijom smrću!

Hristova ljubav je nesebična i ne trži ništa za uzvrat! Onm to potvrđuje vrlo direktno:

Ljubite svoje neprijatelje, činite dobro onima koji vas mrze’ (Lk 6,27).

            To je još jasnije iskazano u iskazu:

Blago vama kad vas ljudi mrze i kada vas isključe i ponižavaju i izbacuju vaše ime kao zlo na račun Sina Čovječjega!’ (Lk 6,22).

Što onda kazati o svetosavskoj sekti, poznatoj pod akronimom SPC, koja, nakon pobjede njihovog predśedničkog kandidata, Jakova Milatovića zvoni mrtvačka zvona  drugom kandidatu, Đukanoviću, i svima onima  čiji odnos prema državi on personifikuje!?

Da li se takvo sotonističko vještičarenje može nazvati  hrišćanskim „milosrđem“!?

Video Player
00:00
01:11




Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.