CG u srcu

Sude mi zato što svoje volim…

(15 riječi)

za VOMINFO piše: Sreten Vujović

Akademik Sreten Vujović, nakon podnošenja krivične prijave poslije tkz incidenta na Cetinju kada se predśednički kandidat Milatović pojavio pred učesnika protesta, izrevoltirani zbog njegove izjave da “nije strašno ako pogine destak Crnogoraca” prilikom odlučivanja i nakon konstatacije da je ustoličenje Joanikija II viskorizičan čin, profesor Vujović se obratio satiričnim tekstom koji prenosimo integralno:    

Građanin Jakov Milatović  kao i njegov šef partije Spajić lažu, patološki lažu i ponose se time i to na državnom nivou! Lažu u ime cijele Crne Gore! Laž je njihov partijski (nacionalni) interes, kako bi rekao „otac srpske nacije“ Dobrica Ćosić!

Ne može Ratko Mladić biti dobrodošao gost u Srebrenici. Ne može Jakov  Milatović biti dobrodošao na Cetinje nakon izjave „što ako pogine 10 Crnogoraca“, kao što ni vlasnik firme, “Carinvest“ Bato Carević ne bi trebao biti dobrodošao ni kao „podizvođač“ niskogradnje na Cetinju,  kao klerfašista i dugogodišnji uzurpator državne imovine, baš kao ni njegova  Crkva Srbije, nakon što je, bio saučesnik u zločinu nad Belvederskim demonstrantima, i uništavao  bagerima imovinu građana ovoga grada!

Velikosrpski „mučenik“, ugroženi svetosavac Milatović i „apostol“   Zdravka Svaštoljubivog laže!  Da je bio, kao što kaže napadnut na Cetinju, ni opanak „nakljunčić“ ne bi iznio  iz ovoga grada, a da ne govorimo o šajkači ili kokardnoj šubari!

Danas sam u vrlo korektnoj atmosferi   saslušan u Osnovnom tužilaštvu Cetinja,  a pristupio sam isključivo iz poštovanja prema instituciji moje države, Crne Gore, bez ijednnog  valjanog razloga da budem na tom mjestu!

Vjerujem da tužiteljka Osnovnog  tužilaštva Cetinje, nije podložna pritiscima, jer ako bi to bilo tako, ja ne bih bio Cetinjanin,   onaj koji želi da kao građanin može poštovanoj tužiteljici nazvati „dobar dan“ i živjeti u zajedničkom gradu „bez omraze“!

Međutim, nakon nenasilnog protesta, veleizdajnik Dritan Abazdović, je dao „signal“ svom vazalu Filipu Adžiću, preko izjave da  se uvijek buni „15 do 20 istih ljudi“, a niko nema hrabrosti „da ih procesuira“,  što je bila više nego jasna poruka  bivšem Cetinjaninu, sa crevljama od 1.800 eura (čujem da je otvorio i restoran nakon izbora) da pokrene policijsku mašineriju, koja je  napravila  krivične prijave protiv 8 građana, od kojih je svaki mogao biti jedan od „10 Crnogoraca“ koje je Milatović odredio za odsrijel!

Građanine Milatoviću, jednom od nas dvojice nije mjesto na slobodi, a činilo bi mi zadovoljstvo da se  Vi, Dritan,  Spajić i ja (a zaslužili ste i to „debelo“) nađemo skupa u ZIKS-u! Ja zbog protivljenja zlu, a vi svi  „na gomilu“ zbog veleizdaje države, koja vam je dala sve moguće privilegije!

„Žurka“  bi mogla da počne!
Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.