Društvo

Kad slika prevari

(15 riječi)

piše: Jadranka Selhanović

Kako me sinoć zbuni televizija. Je li kriva ona ili moja nesposobnost da razumijem gestikulaciju i mimiku lica koja se ukazaše na ekranu, ne znam. Najvjerovatnije oboje. A šta se desilo?

Eto, baš sinoć, neđe oko 21. čas, pokvari se kućni tv prijemnik. Slika se pojavljuje pa nestane. Čas je ima, čas nema. Isti problem i sa tonom. Utiša se odjednom. Ni najmanjeg šuma da čuješ. Pa se oglasi. Pritiskam daljinski, tresem, udaram, ali ništa.

I u intervalima gubitka slike i tona, uspjeh da čujem ko je osvojio najviše glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora. I  taman da izgovore ko je drugi, nesta ton. Slika se povremeno pojavi ali ne možeš ništa zaključit. Ređaju se predsjednički kandidati i vidiš svi slave. Svaki sa  svojom svitom. I aplaudiraju. Pobjednički. I tako redom.

Ko je drugi zaboga miloga, ne umijem zaključit. I poče da mi se vrzma po glavi. Pa upitah samu sebe: Je li moguće da su svi isti? Mislim na procenat osvojenih glasova.

No, iznenada stiže odgovor. Ispade daljinski iz ruke i junački lupi o parket. Proradi televizor i sve se razjasni.

Eto, kako slika zna da zavara i prevari. Ma, potpuo da te obmane.           



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.