Društvo

Šjor Timonije, forenzički provjereno, nije Cetinje. Gorjelo je u Francuskoj a ti viđi je li to fašizam?

(15 riječi)

Pretrnuo sam kad sam vidio fotografiju. Bješe kasno noću. Prije, ranim jutrom, pa se ne mogaše dobro ni viđet đe se ovaj fašizam desio. Ali, s pravom, prva asocijacija pade mi na Cetinje.
Opet su ovi naši napravili neku pizdariju, pomislih i odoh po portalima da pročitam je li se oglasio šjor Timonije, francuski ambasador stacioniran u Podgorici, odakle pomno prati sva naša dešavanja, ali samo s jedne bande. Onoj drugoj je naklonjen, valjda zbog vjekovne privrženosti njegove zemlje preme Crnoj Gori i decenijske njega samog i njegovog zagrljaja susjednoj nam državi čiji je fan.
Nema, vidim još ništa. Mora da šjor Timonije još nije vidio? Ili možda još spava, jer se premorio ovih dana. Mnogo je rabotao. Možda neki misle da je lako od naroda pravit fašiste? Jes kako ne. Moraš dobro da zasučeš rukave. Zna to naš provjereni.
Spava, zaključih, kad mi zazvoni telefon. Vidim, jedan od onih na koje sam sad već ljut što su uždili Cetinje.
Što ovo učinjeste, brate rođeni? Moga li bez ovoga?

S druge strane muk. Ni glas se ne čuje bar po minuta.
Koje, reče nesuđeni vatropir?
Pa ovo paljenje, a ka ne znaš što zborim?

Ne, obraza mi, ali ne onoga od Ljalja, no pravoga. Cetinjskoga!

E pa poslaću ti pa gledaj.
I poslah mu fotografiju koju i vi gledate dok ovo čitate.
Smijeh s druge strane telekomunikacija?

Što je tebi jadan? Oli ne vidiš da je ovo Francuska. Kakvi mi?

Kuku majko, zalelekah onako po tradiciji.
Umoran sam pa ne razaznajem više.
Moram da poitam da šjor Timoniju javim da se ne oglašava. Naš je gost pa ne bi valjalo da odovud u Francusku šilje poruke da se tamo njima dogodio fašizam.
Istina, njihov fašizam nije ka ovaj naš. Oni kad se pokrpe, gori, lomi se, bije, puca na sve strane. Jako brate, a ne kao ovo kad se i ne pipnu međusobno, što sami rekoše svi, pa onda policija počne da privodi i podnosi prijave za navodna krivična djela.
Što mislite, po čijem nalogu?

Samo da Timonije ne pošlje aber svojima i da im reče ko su? Takav je on. Reče, pa što bude. A ne bi rad da se od nas čuje.

Pomislih na kraju, ima Boga.
Ne gori Cetinje, a šjor Timonije je stari mačak. Mislim onaj od diplomatije, a ne Gafild.
Zna on već za ovu paljevinu i kad je i đe bila. Nemam se što bojat njegove reakcije.
Svjestan te činjenice, odoh da još malo odmorim.Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.