Društvo

LABENA VENTURES PRUŽA PRISTUP INVESTICIJAMA OD 100 MILIONA EURA

(15 riječi)

Kompanija Labena, regionalni lider na tržištu laboratorijske opreme iz oblasti farmaceutske, medicinske, prehrambene, petro-hemijske industrije i svih drugih područja istraživanja i razvoja u akademskim institucijama, pokreće prvi korporativni startap akcelerator za inovativna rješenja iz sfera biotehnologije, medicine, farmaceutske i prehrambene industrije i zaštite životne sredine.

„Cilj nam je da inovativne ideje i rješenja koja mogu doprinijeti bržem razvoju u području biotehnologije, farmacije i zdravstva ugledaju svjetlo dana, te da se realizuju i koriste u praksi. Stoga želimo da našim znanjem, vezama, infrastrukturom i laboratorijama pomognemo i osposobimo one koji žele da testiraju, razviju i komercijalizuju svoja inovativna rješenja. Možemo im pomoći u povezivanju s fondovima u Evropi, SAD-u i drugim djelovima svijeta“, istakao je Borut Čeh, direktor kompanije Labena koja u Crnoj Gori posluje kroz predstavništvo u Podgorici. „Želimo da do tržišta dođu najbolji projekti i ideje koje će na kraju njihovog puta zaživjeti i poboljšati kvalitet života i zdravlja ljudi širom svijeta,“ navodi gospodin Čeh.

Brojni istraživački timovi sa različitih univerziteta, inovativni startapi kao i nezavisni inovatori iz regiona Centralne i Istočne Evrope tokom svog rada generišu ideje i inovativna rješenja, koja nažalost nerijetko nemaju mogućnost da razviju do kraja i stave na raspolaganje onima kojima su potrebna. Kako iz iskustva znamo da je za razvoj ovog tipa rješenja potrebno značajno ulaganje vremena i finansijskih sredstava, kao i korišćenje kvalitetne infrastrukture koja nije lako dostupna, kreirali smo jedan zaokružen sistem podrške koji uključuje ne samo izvrsne mentore i savremenu opremu, već i konekcije sa potencijalnim investitorima koji raspolažu sa više od 100 miliona eura za investiranje. Vjerujemo da smo pravi partner za saradnju i da zajedno možemo brže da dovedemo potrebna rješenja do krajnjih korisnika, izjavio je dr Nedeljko Milosavljević, kodirektor Labena Ventures-a.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u programu u periodu od 14. marta do 15. maja 2023. godine na www.labenaventures.com. Stručna komisija će odabrati do 40 projekata koji će imati prilike da uz podršku preko 80 međunarodnih eksperata iz oblasti preduzetništva, finansija, kao i iz oblasti upotrebe rješenja, rade na validaciji i daljem razvoju svojih inovacija. Finalnom selekcijom će biti izdvojeno do 10 rješenja koja će biti predstavljena potencijalnim investitorima među kojima su i biznis anđeli, predstavnici banaka i fondova.

 

 

Kompanija Labena posluje u oblastima laboratorijske i procesne analitike za podršku medicini, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Od svog osnivanja 1993. godine, već dva puta bila je dobitnica nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za uspješna privredna dostignuća. U 2019. godini je nominovana i za nagradu »Gazela« za brzorastuće preduzeće u Sloveniji. Kompanija ima predstavništva u šest zemalja uključujući i Crnu Goru i posluje širom svijeta, a 2015. godine osnovala je razvojne i istraživačke laboratorije u oblastima biotehnologije, farmacije i zdravstva. Zahvaljujući izuzetnom iskustvu u navedenim oblastima, Labena svojom akceleratorskom platformom povezuje 17 zemalja sa ambicijom širenja poslovanja na nova tržišta.

 



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.