Društvo

REDŽIĆ PITAO TIMONIJEA: Jesi li to došao da dokusuriš Crnu Goru kad to tvoji nijesu uspjeli nakon 1918. junačino?

(15 riječi)

Umjesto da se pokrije ušima zbog sramne uloge svoje zemlje u nestanku Crne Gore 1918. godine i zbog ispoljenog nečovještva u Versaju prema jednom junačkom narodu, Timonije se ustremio na Cetinje. Ista ta spodoba ćutala je kada je u septembru 2021. grad bio zasut hektolitrima sazavca i bojnih otrova u demonstraciji državnog terora prema nedužnim građanima

Poznati crnogorski novinar i kolumnista Portala Aktuelno Nebojša Redžić, osvrnuo se na svom Facebook profilu na izjavu ambasadora Francuske Kristijana Timonijea.

Podsjetimo, Francuski ambasador u Podgorici Timonije komentarisao je juče nedavni incident na Cetinju u kojem je učetvovao kandidat za predsjednika PES Jakov Milatović. Timonije je u izjavi za drugosrbijanski, anticrnogorski tabloid Vijesti, ocijenio da je ”ta vrsta fašističke agresije protiv ne samo evropskih, već i osnovnih ljudskih vrijednosti”.

Redžićevo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Koliko zvanična Francuska organski mrzi Crnu Goru, njene vrijednosti slobodarstva i antifašizma, najbolje je demonstrirao francuski ambasador u Podgorici Timonije etiketiranjem Cetinja.

Bilo je dovoljno da tjelohranitelj spotakne Jakova Milatovića, pa da ovaj nesretnik iz ko zna koje francuske vukojebine izruči kanalizaciju iz prljave matrice francuskog odnosa prema Crnoj Gori i Cetinju.

Umjesto da se pokrije ušima zbog sramne uloge svoje zemlje u nestanku Crne Gore 1918. godine i zbog ispoljenog nečovještva u Versaju prema jednom junačkom narodu, Timonije se ustremio na Cetinje. Ista ta spodoba ćutala je kada je u septembru 2021. grad bio zasut hektolitrima suzavca i bojnih otrova u demonstraciji državnog terora prema nedužnim građanima. Istovremeno, dozvolio je sebi niz nediplomatskih izjava o Crnoj Gori koje umnogome izlaze iz okvira diplomatskog ponašanja.

Jesi li to došao da dokusuriš Crnu Goru kad to tvoji nijesu uspjeli nakon 1918., junačino?   aktuelno.me



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.