Društvo

I Organizatori I učesnici Monte vina zadovoljni učešćem I interesovanjem

(15 riječi)

Tradicionalana internacionala  manifestacija “Monte vino”  tokom dva dana trajanja izazvala je veliko interesovanje posjetilaca što dovoljno govori o značaju ovog događaja za crnogorske vinare I promociju vinske kulture.Za to su naravno zaslužni organizatori I poznati vinari iz Crne Gore I inostransvta  koji su učestvovali na ovoj manifestaciji.Podsječćamo  na ovom dogadjaju učešće je uzelo 116 vinarija sa oko 700 etiketa.

Predsjednica somelijera Danijela Radeč istakla je zadovoljstvo odzivom. “Zadovoljni smo što su svi ugostiteljski radnici koji su dobili pozivnice od nas posjetili ovaj događaj, i što su naši izlagači sklopili poslove koje su planirali.

 Tokom oba dana salona  mnogi izlagači su omogućili posjetiocima da degustiraju različite vrste vina.Vinarija “Priča” predstavila  se sa osam vrsta vina, a proizvodnja datira od 2015 godine. Izlagač Balša Bešic istakao je da posjetioce najviše interesuje sam događaj gdje mogu probati najbolja vina iz Crne Gore i regiona.I Mladen Brajović vlasnik vinarije Brajović  takodje redovni učesnki kao I Mladen Rakčevic  koji  vrhunsko vino proizvodi u selu Smokovci zadovoljni su interesovanjem posjetioca.

Pored ovih vinarija na ovom salonu   svoja vina predstavili su takođe poznate domaće  vinarije Rajkovći  iz Kuča I porodce Rajković iz Crmnice,zatim  vinarije Krgovič,Vučinić, prisutne su naravno bile I podgoričke Plantaže.

Svoja vina predstavili su I vinari iz zemalja regiona Srbije,Kosova,Hrvatske,Makedonije  kao I vinari iz Francuske I Italije.

Značajan doprinos uspješnoj organizaciji Monte vina  dale su  kompanija Franca iz Bijelog Polja ,Školski centar” Sergije Stanić” iz Podgorice  I sirara Miljanić iz Nikšića koji su za sve učesnike I posjetioce  obezbijedili gratis posluženje svojih proizvoda.

 

B.P.Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.