Politika

Zoran Vulević

ODBRANIMO DRŽAVNO I LIČNO DOSTOJANSTVO

(15 riječi)

Može li iko iole trezven i elementarno etičan i dostojanstven glasati na predstojećim Predsjedničkim i svim budućim izborima za  one političke snage koje svojim djelovanjem nastoje da uruše Crnu Goru i pretvore je u jednu od regija „srpskog sveta?“

Ovakvo, odnosno slično koncipirano pitanje je nezamislivo u uređenim, ozbiljnim državama čiji građani vole i poštuju svoju državu, jer u njima nema, niti može biti, političkih snaga čiji je cilj rušenje države. Zato bi takvo pitanje, ukoliko bi ga neko kojim čudom i postavio, bilo dočekano s nevjericom i sumnjom u mentalno zdravlje tog čovjeka. No, u  našoj Crnoj Gori, kao zemlji čuda, realnost nameće da se, kao i svako drugo, čak i takvo pitanje može postaviti. Jer u njoj velikosrpski ekstremizam ima značajan broj vjernih pristalica. Zato ga autor ove kolumne i postavlja, bez ikakve bojazni da će neko posumnjati u njegov zdrav razum.

Dakle, zbog odnosa značajnog dijela građana Crne Gore koji se lako i „ponosno“ odriču svoje domovine, valjalo bi im postaviti nekoliko pitanja, ma koliko to izgledala zaludnja rabota. No, s druge strane, nikakao se ne smijemo predati navici na to, za Crnu Goru pogubno stanje. Zato evo pitanja:

1. Zar vjerujete, vi koji tuđu državu pretpostavljate svojoj, u bolji i kvalitetniji život u „veljoj Srbiji“ u kojoj po mnogo čemu iskompromitovana, ostrašćena etnofiletistička, svetosavska crkva kreira državni i svaki drugi ambijent?  

2.  Zar mislite, vi koji bježite od svog, a trčite za tuđim imenom, da ćete u državi s nikad ugaslim ekspanzionističkim pretenzijama na teritorije okolnih država, kao glavnom uzroku sukoba na  Balkanu, naći istinski mir za svoju đecu i svoje porodice?

3.  Zar očekujete vi, koji ne volite državu u kojoj živite da će vas naši tradicionalni neprijatelji, ikada iskreno prihvatiii kao svoje jer oni, za razliku od vas, dobro znaju da ne pripadamo istom narodu?

4. Zar vjerujete svi vi koji ste zbog nepoznavanja sopstvene istorije, podlegli njihovim lažima i krivotvorenju svake istine koja im ne odgovara, da ćete se usrećiti životom u državi koja širi mržnju prema svima koji ne misle kao njeni vladari i velika većina njenih građana, čiji mentalni sklop još uvijek  pliva u vodama srednjevjekovlja, bez ikakvih naznaka da će se iz tog okeana mraka i bezumlja skoro izbaviti?

Odgovor na sva ova pitanja, svih nas kojima je Crna Gora jedina domovina bio bi isti: „Nipošto i nikada!“   

Jer za razliku od lanaca, mi ljubimo slobodu!

Da je vječna Crna Gora!

  



5 Komentara

profesor Postavljeno 11-03-2023 20:51:04

Problem je u tome što većina građana su razočarani u sve političke partije u Crnoj Gori. Stoga nezna se koja je gora. Prema tome građani na izborima neznaju za koga da glasaju: Za lopove i kriminalce ili za velike srbine!!

Odgovori ⇾

Marko Postavljeno 10-03-2023 21:35:32

Tako je!Da je vjecna!!!

Odgovori ⇾

Proki Postavljeno 10-03-2023 21:23:24

Veličanstveni Zoran Vulević

Odgovori ⇾

Ctcg Postavljeno 10-03-2023 21:07:19

ODlICAN TEKST!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.