Kultura

Raspisan konkurs za Godišnju nagradu Komune: Rok za slanje prijedloga 6. april

(15 riječi)

Časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore Komuna raspisao je konkurs za dodjelu Godišnje nagrade za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore.

Kako su saopštili iz redakcije ovog časopisa, nagrada “Komuna” dodjeljuje se instituciji i pojedincu za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore

Predlagači nagrade mogu biti nacionalne i opštinske institucije iz oblasti kulture, akademsko-naučne institucije čiji je program i sadržaj rada oblast kulture i identiteta Crne Gore, nevladine organizacije iz oblasti kulture ili grupa građana.

Prijedlog za nagradu potrebno je da sadrži podatke-biografiju o instituciji ili pojedincu, opis djelatnosti rada, referentan za oblast predviđene nagrade, obrazloženje prijedloga (konkretan značaj za očuvanje identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore)

Razmatranje i vrednovanje dostavljenih prijedloga obaviće stručni žiri za dodjelu nagrade.

„Rezultati konkursa sa propratnim obrazloženjem biće objavljeni na facebok stranici časopisa Komuna https://www.facebook.com/casopis.komuna i u medijima. Konkursni prijedlozi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u elektronskoj formi na mail adresu: casopis.komun@gmail.com sa naznakom Konkurs za nagradu Komun@ najkasnije do 6. aprila 2023. godine", saopšteno je iz Komune.



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.