Istorija

Duci Simonović: U vojsci Kraljevine Jugoslavije ljudi iz Zetske banovine su se izjašnjavali kao CRNOGORCI

(15 riječi)

Naravno da je pričica kako je Milovan Đilas 1945. napisao neki članak za list Borba te su zbog tog članka Crnogorci postali Crnogorci, a do tog članka su bili Srbi, čista bajka. Istina je da su vladika Petar II Petrović Njegoš i kralj Nikola propagirali srpstvo iz političkih i dinastičkih razloga, ali običan narod u Crnoj Gori nikad se nije odrekao crnogorstva.

Piše: Miroslav Ćosović

Košarkaš i ljevičarski politički aktivista Ljubodrag Duci Simonović rođen je 1. januara 1949. u Vrnjačkoj Banji.

On je u februaru 2014. gostovao na Srpska RTV iz Podgorice, u emisiji “Istina ili laž”. Ispričao je da mu je otac govorio da su se 1941. godine vojnici iz Crne Gore sa kojima je bio u vojsci Kraljevine Jugoslavije nacionalno izjašnjavali kao Crnogorci, a znamo da Crna Gora tada uopšte nije postojala!

Naravno da je pričica kako je Milovan Đilas 1945. napisao neki članak za list Borba te su zbog tog članka Crnogorci postali Crnogorci, a do tog članka su bili Srbi, čista bajka.

Istina je da su vladika Petar II Petrović Njegoš i kralj Nikola propagirali srpstvo iz političkih i dinastičkih razloga, ali običan narod u Crnoj Gori nikad se nije odrekao crnogorstva.  aktuelno.me

Pogledajte što je 2014. ispričao Duci Simonović, traje 49 sec:5 Komentara

Fruinly Postavljeno 20-05-2023 01:54:39

Gracie WUMdpbDhkkqxTpO 6 29 2022 lowest price propecia hair

Odgovori ⇾

Koreylex Postavljeno 04-04-2023 00:06:59

See Amazin News Website Daily Worldwide [url=https://sepornews.xyz]Daily Worldwide News[/url]

Odgovori ⇾

SalomaKtKl Postavljeno 23-02-2023 13:30:58

dating sites [url="https://freedatinglive.com"]subtle asian dating[/url] free online dating chat

Odgovori ⇾

AmberlyKtKl Postavljeno 19-02-2023 21:20:25

date sites free for men [url="https://allaboutdatingsites.com"]dating at[/url] single site web

Odgovori ⇾

Propecia Postavljeno 08-01-2023 14:39:22

propecia india finasteride medication generic propecia usa where to buy propecia online https://propecia1st.science/ propecia india

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.