Sagovornici

Zoran Vulević

JA, CRNOGORSKI EKSTREMISTA!

(15 riječi)

Ja, Zoran Čeda Šćepanova Vulević, po ocu porijeklom iz Vasojevića i ponosan na tu činjenicu, srcem i dušom Cetinjanin, javno i pri zdravoj pameti, pod punom moralnom odgovornošću izjavljujem da sam crnogorski ekstremista! Obrazloženje: Zato što iskreno volim svoju državu! Zato što sam za utemeljenje Crne Gore kao antifašističke, sekularne, građanske i  moderne evropske države. Zato što sam spreman na odbranu svih tih  vrijednosti kroz sve vidove demokratskog djelovanja. Zato što sam naredan za nju i poginuti ukoliko bi bilo porebno. I što drugo mogu biti sem ponosan na svoj takav ekstremizam!

Svi ti “moralni vitezovi” (mislim na sve takve velikosrbe u Srbiji i doma) koji proglašavaju ekstremistima ljude patriote, zato što poštuju gore navedene vrijednosti, su obični pizduni klerofašiste Vučića. I zato upravo oni pripadaju klasičnim ekstremistima, najgoreg profila. Šire ga svakodnevno kao kugu, riječima i djelom. Pogotovo na onom zastiđu od svojih medija, izmišljajući svašta o Crnoj Gori i Crnogorcima. I nikome ništa. Dakle, vi takvi kakvi jeste, dajete sebi za pravo da nekome prišijete etiketu ekstremiste. Vi koji biste, kad bi vam se moglo, i planeti Zemlji promijenili ime i dali joj svoje. No, sve će vam biti uzalud, jer će Crna Gora ostati građanska i svoja. A znate li zašto? Prije svega i iznad svega zbog ovoga:

                                        Ekstremista tim se dičim,

                                        Crnogorac to je svaki,

                                        Odbraniće zemlju svoju

                                        Od pogani svakojakih!12 Komentara

Roksana Postavljeno 25-11-2022 01:42:13

Pišite slobodno i mene od 75 u ovakve ekstremiste, kao gospodin Vulević. Neće nas niko odbranit ako sami sebe ne odbranimo. Malo mogu da uradim za moju, našu, Crnu Goru. Ali, pokazala sam đeci i unučadima dokumenta razna da su nam preci bili Crnogorci, i rekla da mi, kad umrem zapale svijeću u hramu u kome služi CPC. Uz to, povazdan sam na portalima i pišem u korist Crne Gore i Crnogoraca, kao i u korist pripadnika drugih naroda za koje znam da vole Crnu Goru. Istražujem recepciju naše kulture u drugim zemljama i dosta sam toga našla o čemu niko nije kod nas ništa znao - malo mi o sebi znamo, nažalost! Porede nas sa grčkim junacima, pa i dovode u porijeklo, Puno je o nama materijala kod stranaca, puno. Da se čovjek začudi do koje mjere afirmativnih. Srbi su nas dugo posipali pepelom. Ali - mi smo FENIKSI. Budite što glasniji, protestujte!

Odgovori ⇾

Šeki Postavljeno 20-11-2022 17:16:25

Ovo sto ste izjavili gospodine Zorane,potpisujem svaku riječ. Hvala Vam na divnom tekstu.

Odgovori ⇾

Proki Postavljeno 19-11-2022 16:29:34

Kratko jasno i veličanstveno onako kako to najljepše zna i umije Zoran Čedov Vulević ljudska I moralna gromada!!!

Odgovori ⇾

Crnogorac nego što Postavljeno 19-11-2022 15:51:29

Brsvo Zorane , eto to je crnogoskj ekstremizam, a viđeli smo sto je velikosrpski ekstremizam..nož, žic, srebrnica...

Odgovori ⇾

Da je vjecna crna gora Postavljeno 19-11-2022 15:47:14

Bravo,g-dine vulevicu! Vasa baba milena ,coek-zena od bakica i vas djed scepan,koji bio ucitelj i mihailu lalicu,opisani su u romanu"svadba". Svaka vam cast ,ponosni i ljudski potomce casne familije!

Odgovori ⇾

Zoran Vulević Postavljeno 19-11-2022 16:16:17

Fala vam velika ljudi! Fala svima na lijepim riječima! Komentari dragih ljudi iz Vasojevića koji su poznavali moju porodicu., izmamili su mi suze. U svakom teškom trenutku Vasojevići, kao umni i dostojanstveni ljudi, su uvijek bili na pravoj strani istorije. Ni najmanje ne sumnjam da će, i pored svih pritisaka, to i ovoga puta biti. Sve vas pozdravljam i želim svako dobro!

Lily Postavljeno 19-11-2022 15:37:48

E ako je tako i ja sam crnogorska ekstremistkinja...Bravo GOSPODINE!

Odgovori ⇾

Nikola Postavljeno 19-11-2022 14:22:27

Odlican tekst!!Kako god oce neka me zovu volim je i voljecu je vazda,moja Crna Gora!

Odgovori ⇾

Tačno tako Vuleviću Postavljeno 19-11-2022 13:46:33

Ima ti po kome doj,otac ti je kao gimnazijalac Beranske gimnazije znao da krijući nosi papir za štampanje prvog broja Slobode, u planini Konjsko poviše Vinicke, Radovanu Zogoviću i ostalijema. To je vrijeme fašističke okupacije. A đed Šćepan i baba Mika su krili partijsku ćeliju dok ne minu četničke patrole. Oda ti je otac jedne noći uspio otet puškomitraljez talijanima onamo u Čoeču glavu,i otišao u partizane. Kada se vratio kao Komesar u svoj kraj, vidno bolestan,skriven u lješćare,ugledan od jedne ženturače ošpijan četnicima. I umalo strijeljan...

Odgovori ⇾

Zagarcanin - Katunjanin Postavljeno 19-11-2022 13:19:54

Evo i ja sebe pronadjoh kao Crnogorskog Ekstremistu po ovim navodima i parametrima . ,,Mnoge boli sto postojis a ti vjecna da si" Ako je grijeh voljeti svoju zemlju ,vise od zivota, ja sam najveci gresnik

Odgovori ⇾

Nikola K.Čelebić Postavljeno 19-11-2022 11:49:36

Mene bi začudilo da su nesto lijepo , pomirljivo, istinito....napisali , ja sagradih crkvu i pozvah ih hrišcanski da svi uđu u njoj a oni mi zabraniše ulaz u Srbiju ...

Odgovori ⇾

Marko Postavljeno 18-11-2022 23:22:23

Bravo gospodine Vulevicu,tako je!!! I ja sam crnogorski ekstremista!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.