Politika

Bilčik: Ostajem pri stavu da vlada sa DF nema podršku EU

(15 riječi)

On je u intervjuu za Novu M ponovio da EU ozbiljno sumnja da bi vlada sa DF-om bila sposobna da vodi politiku evropskih integracija, te ocijenio da bi čak mogli i da nazadujemo na našem evropskom putu. Apelovao na parlamentarce da što prije pronađu rješenje za institucionalnu i političku krizu u Crnoj Gori – bilo to izborom nove vlade ili vanrednim izborima.

“Odluka o novoj vladi Crne Gore je u rukama naroda i njihovih izabranih predstavnika”, poručio je Bilčik.

Dodao je da je važno da vlada bude jasno, snažno i održivo posvećena radu na evropskom putu Crne Gore.

“Mi u institucijama Evropske unije imamo ozbiljne sumnje da bi Vlada sa DF-om u njoj bila sposobna i voljna da radi posvećeno na evropskim integracijama CG. Jednostavno puno je sumnje, mnogo je pitanja, i ja sam ubijeđen da ima dosta poslanika koji su proevropski u trenutnom sazivu Parlamenta, koji su već dokazali da su posvećeni i koji će, nadam se, naći izlaz iz ove krize i da će građani imati vladu koja neće voditi politiku koja dovodi u pitanje orjentaciju Crne Gore i iskazuje bliskost Moskvi, posebno u ovo teško vrijeme dok traje rat u Ukrajini”, kazao je on, prenosi Dan.

Bilčik smatra da bi to bilo veoma štetno, ne samo za Crnu Goru i njenu evropsku budućnost, nego i za čitav proces proširenja na Zapadnom Balkanu.

“Sačekajmo da vidimo šta će se desiti narednih nekoliko dana. Moja pozicija ostaje jasna, sumnjam u sposobnosti Crne Gore da napreduje na svom evropskom putu, čak sam zabrinut i da bi mogla da nazaduje, ako u Vladi budu snage koje stalno konstantno dovode u pitanje evropsku perspektivu Crne Gore”, istakao je on.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.