U fokusu

Zakon o zaštiti Zdravka Krivokapića

(15 riječi)

Za Antenu M piše: Tomislav Marković

Čim se pojavila mogućnost da Skupština Crne Gore izglasa nepoverenje Vladi Spasitelja Zdravka Krivokapića, te da se premijer odvoji od fotelje koju mu je činom hirotonije dodelio lično počivši Amfilohije, možda čak i hirurškim putem, Zdravko i njegov prateći bend Ministry zaključili su da je volja naroda svetinja, te da se dotična mora braniti po svaku cenu, ako treba i državnim udarom. Narodna volja je da Zdravko & Aleksa & The Apostols vladaju zauvek i dan više, sve drugo bi dovelo zemlju do ivice propasti, apokalipse i izohipse.

Najnoviji događaji pokazali su nejasno i nedvosmisleno da se budućnost Crne Gore više ne sme prepuštati slučaju i glasačkom očaju neodgovornih poslanika. Da nema utešne mogućnosti državnog udara nožem u leđa, Crna Gora bi već odavno bila na putu u državnu zajednicu Nedođije & Provalije.

Svi bitni društveni faktori (Srpska pravoslavna crkva, Mitropolija crnogorsko-primorska, presvetli Joanikije Zdravkonosac, Sveti Sinod, Sabor SPC, patrijarh Pomfritije, crkvene opštine i opštinari, Aleksandar Vučić & Vulin, Zdravko, Krivokapić, Bratić, Vesna, Bečić, Aleksa, medijska artiljerija za specijalne operacije, Otporaši izvađeni iz penzije, putinoidni Mlađan Đorđević zvani Brale, neki popovi, izvesni crkvenjaci i ostali nezavisni intelektualci) misle kao jedan: Zdravko je put, istina i život; najveći sin napaćenog srpskog naroda u rasejanju (bez znakova navoda); pašenog nacije i ekspert za crkvene donacije; prva gracija velikosrpskih integracija; čuvar svetinja i avetinja;  jedinstvo suprotnosti: veliki Srbin malog formata; baštinik slavne prošlosti i kamen temeljac svetle budućnosti; homo univerzale iz manastirske sale; čovek čije moždane vijuge obogaćene maliganima nepogrešivo trasiraju krivudavi put u Srpski svet; ukratko: politički natčovek i mentalni polubog poluteške kategorije bez kog se ne može zamisliti vladajuća kasta u Crnoj Gori.

Na okruglom stolu "Zdravko Krivokapić – juče, danas, sutra" koji je održan u Ostrogu & Podostrogu, uz učešće najumnijih krivokapićologa iz zemlje i podzemlja, jednoglasno je zaključeno da je za spas Crne Gore sa okućnicom neophodno da se Krivokapić proglasi nacionalnim blagom i da se napiše Zakon o zaštiti Zdravka Krivokapića koji će biti usvojen prvom prilikom. Oformljena je posebna stručna komisija u sastavu mitropolit Lakomije, vladika Žbirinej i episkop Profitije koja je sočinila predlog zakona preko noći i poslala ga brzojavom u Skupštinu, Vladu i na još par mesta, pa gde prođe - prođe. Nakon donošenja Zakona o zaštiti Zdravka Krivokapića najzad će svi moći mirno da spavaju, kao zaklani & nedoklani, jer će tamo gore uvek biti neko ko brine za život i smrt građana.

§ 1. Zdravko Krivokapić se proglašava za kulturno oprem-dobro, nacionalno blago onom ko rano poludi i političku konstantu koja će narodu uvek visiti o vratu, za njegovo dobro.

§ 2.  Rezultati izbora su irelevantni za funkciju koju će obavljati Zdravko Krivokapić. Izbori se održavaju samo zato što je Crna Gora jedna osvedočeno demokratska zemlja, ali se rezultati izbora ne mogu uzimati za ozbiljno. U suprotnom, Crna Gora bi zavisila od ćudljive volje građana koji glasaju kako im se ćefne, što bi dovelo do haosa koji bi destabilizovao politički poredak u zemlji. Kao što građani ne mogu da glasaju kako im dune, tako ni poslanici ne mogu da uskraćuju jednom dato poverenje Vladi. Tu važi šahovsko pravilo „taknuto – maknuto“.

§ 3. Zdravko Krivokapić će obavljati funkciju premijera ili bilo koju drugu funkciju koja mu omogućava da drži poluge vlasti u rukama crkve i Srbije, i to doživotno, a po potrebi i duže. Njemu je vladarski položaj toliko prirastao za srce da bi, po rečima Vesne Bratić zvane Četvororučica i Alekse Bečića zvanog Crkveni Kmer, „odlazak Zdravka Krivokapića sa vlasti izazvao ozbiljne potrese u vaskolikoj Vaseljeni, ubrzao entropiju i doveo do toplotne smrti svemira dok si rek’o keks“.

§ 4. Zdravko Krivokapić će živeti u floskuli od slonovače, u posebnim uslovima koji će šašoljiti njegovo nežno biće, preosetljivo na grube slike stvarnosti koja ponekad ume da bude bolno daleko od cvetnog optimizma predizbornih spotova. Zidovi Krivokapićeve flos-kule biće ukrašeni odabranim uramljenim izjavama, mislima, maksimama, izmislicama & besmislicama Zdravka Krivokapića, koje će svakodnevno snažiti njegovu veru u sebe i beskrajne mogućnosti ljudske tuposti sa lažnom hrišćanskom pozlatom.

„To se ne može definisati zemaljskom pričom, to je u domenu metafizike. Svodite me na priču da postoji samo zemaljski svijet. To nije tačno. To što su nas tako učili 50 ili 70 godina je jedna priča”, “Znam za najmanje 20 slučajeva u kojima Sveti Vasilije i danas čuda tvori i sada tražite da uvodimo policiju da sve to zabrani. Nije to isto”, “Ako imate vjeru, nemate nikakvih problema, nećete se zaraziti pričešćem istom kašikom sa drugim vjernicima”, “Postoje mnogobrojni dokazi kada je neko rekao ako imaš vjere pomjerićeš planinu s jednog na drugo mjesto, pa se to desilo. Stvarno se fizički desilo“ – dovoljno je samo baciti ovlašan pogled na ove veleumne reči kaligrafski ispisane na "kuvaricama" i čovek se već oseća kao mudrac spreman za maraton u ispijanju rakije, ili kao svetitelj koji se prosvetlio dok je snagom mislio premeštao brda po pejzažu.

§ 5. Narodna skupština se obavezuje da će u najhitnijem roku doneti i Zakon o odbrani i zaštiti Zdravkovog lika, dela i atletskog tela, koji će ga zaštiti od uvreda kojima ga kaljaju malobrojna medijska ogledala kojima je, iz srpskom razumu nedostupnih razloga, još uvek stalo do kletih i uvek nepopularnih činjenica. Poseban deo zakona biće brana neukusnim rimovanim pošalicama tipa: "Obožava vlast i moć, u glavi mu polarna noć" (natpis pronađen na zidu WC-a premijerskog kabineta, inkriminisani deo zida je odvaljen i trenutno se nalazi kod grafologa na veštačenju, istraga je u toku).

§ 6. Zdravko Krivokapić mora biti zaštićen kao beli medved crne boje, jer on nije samo običan pojedinac, slamka jedna među vihorove, usamljeno ostrvo bez arhipelaga, već i glasnogovornik i eksponent vaskolikog Srpskog sveta i njegove duhovne vertikale oličene u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. "Zdravko Krivokapić" nije ime i prezime jednog ljudskog tela, " Zdravko Krivokapić" je alias crnorukaške hobotnice koja uporno nastoji da razvali čitav region, u nadi da će konačno stvoriti Homogenu Srbiju. A prilično komična čovekolika jedinka zvana Zdravko Krivokapić slučajno se zatekla, sticajem nesrećnih okolnosti, na mestu provodnika sila i interesa koji kreiraju realnost Crne Gore.

§ 7. Ukoliko se desi čudo neviđeno, pa ovaj zakon ne bude primenjen u praksi, Krivokapić će, utehe radi, postati: premijer Udruženja sakupljača crnog ispod noktiju (USCIN), ministar za zelenu boju u Reformisanom numizmatičarskom društvu ljubitelja sveže odštampanih banknota (RNDLJSOB), počasni predsednik Društva za razvoj alkoholizma (DZRA), oficir za vezu između Zemlje i Neba (ZIB), patrijarh Crkve umerenog napretka u granicama zakona (CUNUGZ), predsednik Upravnog odbora Jedinice za borbu protiv sećanja na NOB (UOJZBSNNOB), direktor Crkvenog odbora za guljenje kože s leđa narodu (COZGKSLN), upravnik Odbora za pravo turšije na oljuštene paprike (OZPTNOP) i doživotni predsednik Kluba ljubitelja knjige „Svetosavlje kao filosofija života“ Justina Popovića (KLJKSKFŽJP).61 Komentara

Georgevow Postavljeno 29-06-2022 06:31:51

https://gabapentin.icu/# neurontin 900

Odgovori ⇾

Zkzegc Postavljeno 29-06-2022 02:06:28

purchase cozaar online - esomeprazole 40mg brand buy phenergan for sale

Odgovori ⇾

Michealkit Postavljeno 28-06-2022 19:14:53

diflucan canada prescription diflucan rx online

Odgovori ⇾

JeffreyArids Postavljeno 28-06-2022 14:20:19

neurontin 900 mg generic neurontin 300 mg https://cipro.best/# buy cipro cheap diflucan diflucan 6 tablets

Odgovori ⇾

ThomasImilk Postavljeno 28-06-2022 04:44:27

best ed pills at gnc erectile dysfunction pills https://diflucan.icu/# diflucan cost canada buy prescription drugs without doctor prescription drugs online without doctor

Odgovori ⇾

Philiphax Postavljeno 27-06-2022 20:21:24

best price for generic lipitor lipitor 10 mg tablet https://buylasix.icu/# lasix for sale buy lasix online furosemida 40 mg

Odgovori ⇾

HomerRom Postavljeno 27-06-2022 10:33:27

lipitor 40 mg tablet price lipitor price drop

Odgovori ⇾

Pgdqpc Postavljeno 27-06-2022 09:08:33

order plavix sale - metoclopramide 10mg pills metoclopramide 10mg usa

Odgovori ⇾

EdwardHom Postavljeno 27-06-2022 08:31:21

lasix uses lasix furosemide

Odgovori ⇾

RaymondNus Postavljeno 26-06-2022 22:45:35

https://buymetformin.best/# metformin hcl er

Odgovori ⇾

Anthonyviank Postavljeno 26-06-2022 19:43:51

https://buylipitor.store/# lipitor prescription prices

Odgovori ⇾

WilliamFuexy Postavljeno 26-06-2022 12:08:45

nolvadex price nolvadex price

Odgovori ⇾

Philiphax Postavljeno 26-06-2022 01:10:40

tadalafil 5mg in india 10mg tadalafil https://buylipitor.store/# lipitor prescription buy metformin 500 mg online buy metformin uk

Odgovori ⇾

Ajlhjk Postavljeno 25-06-2022 15:38:37

buy cyclobenzaprine online cheap - buy flexeril 15mg for sale cheap inderal 20mg

Odgovori ⇾

Philiphax Postavljeno 25-06-2022 00:52:53

lipitor purchase online lipitor cost canada https://buymetformin.best/# metformin price singapore buy generic metformin online metformin 500 buy

Odgovori ⇾

GlennSip Postavljeno 24-06-2022 19:25:47

lipitor 4 lipitor tablets 10mg price

Odgovori ⇾

RickySam Postavljeno 24-06-2022 15:35:50

generic tadalafil canada tadalafil tablets 20 mg buy

Odgovori ⇾

WilliamFuexy Postavljeno 24-06-2022 09:59:29

https://buynolvadex.store/# does tamoxifen cause menopause

Odgovori ⇾

DavidUnsut Postavljeno 24-06-2022 04:51:59

can you buy metformin over the counter in uk metformin price in mexico

Odgovori ⇾

Fzdvbj Postavljeno 23-06-2022 23:01:54

accutane 10mg us - isotretinoin canada tetracycline oral

Odgovori ⇾

Shelbyphoma Postavljeno 23-06-2022 18:43:08

doxycycline tablet price in india doxycycline 10mg

Odgovori ⇾

Robertcruix Postavljeno 23-06-2022 16:05:23

otc prednisone cream prednisone 10mg buy online

Odgovori ⇾

Georgeshile Postavljeno 23-06-2022 15:07:02

prednisone 40 mg rx prednisone 54899

Odgovori ⇾

Stephenfrawn Postavljeno 23-06-2022 07:31:50

https://clomidforsale.life/# cheap clomid for sale

Odgovori ⇾

Georgeshile Postavljeno 22-06-2022 20:00:17

clomid price in india online clomid prescription online

Odgovori ⇾

Qchlvg Postavljeno 22-06-2022 04:36:33

order provigil 100mg pill - budesonide pills order budesonide sale

Odgovori ⇾

Georgeshile Postavljeno 22-06-2022 00:56:23

where can i order doxycycline cost of doxycycline online canada

Odgovori ⇾

Stephenfrawn Postavljeno 21-06-2022 16:00:28

buy clomid 50 mg online paypal buy clomid from india

Odgovori ⇾

RogerAcend Postavljeno 21-06-2022 11:52:08

can we buy amoxcillin 500mg on ebay without prescription amoxicillin medicine

Odgovori ⇾

ScottShorp Postavljeno 21-06-2022 11:18:24

https://zithromaxforsale.shop/# zithromax online usa no prescription

Odgovori ⇾

Sildeshoot Postavljeno 20-06-2022 18:37:53

https://sildenafilmg.com/ viagra price

Odgovori ⇾

Vvvgzk Postavljeno 20-06-2022 16:55:46

sildenafil without prescription - cialis 10mg cost cialis coupons

Odgovori ⇾

Xpfzhu Postavljeno 19-06-2022 07:25:29

buy cenforce without prescription - crestor pills domperidone 10mg pill

Odgovori ⇾

AarloBoymn Postavljeno 18-06-2022 21:10:05

That is a beautiful photo with very good light :o efectos secundarios de cialis precio cialis 5 mg en farmacia se puede comprar cialis generico en farmacias fisicas cialis espana cialis generico en farmacias fisicas precio Some remarkable images. Remarkable colors.

Odgovori ⇾

Nxgchh Postavljeno 18-06-2022 04:05:49

furosemide 100mg canada - acyclovir 800mg brand buy doxycycline 200mg

Odgovori ⇾

Agcqfs Postavljeno 17-06-2022 04:27:31

diltiazem 180mg cheap - buy diltiazem pill buy gabapentin generic

Odgovori ⇾

Bmrxkt Postavljeno 16-06-2022 03:01:41

order deltasone 40mg - orlistat 60mg sale amoxil over the counter

Odgovori ⇾

Osyeja Postavljeno 14-06-2022 07:03:50

buy cialis 5mg pills - cialis over the counter sildenafil 100mg us

Odgovori ⇾

Mouxsc Postavljeno 12-06-2022 19:25:49

synthroid order online - order synthroid 75mcg generic plaquenil 200mg for sale

Odgovori ⇾

Nhnosz Postavljeno 11-06-2022 07:43:46

albuterol 2mg cost - order dapoxetine 30mg online cheap priligy 30mg over the counter

Odgovori ⇾

Hcuzbd Postavljeno 09-06-2022 16:16:36

levitra 10mg cost - clomid 50mg cost clomid usa

Odgovori ⇾

Ljmsju Postavljeno 08-06-2022 04:46:34

lisinopril 2.5mg without prescription - lisinopril 2.5mg pills tenormin 100mg pill

Odgovori ⇾

Tfskdg Postavljeno 06-06-2022 15:21:51

buy glucophage 500mg without prescription - order glucophage without prescription order generic amlodipine 10mg

Odgovori ⇾

Yrgawz Postavljeno 05-06-2022 01:57:32

buy plaquenil 200mg for sale - order baricitinib 4mg generic baricitinib 2mg

Odgovori ⇾

Aojpce Postavljeno 03-06-2022 10:21:51

furosemide 100mg us - lasix 40mg cost ivermectin 2ml

Odgovori ⇾

Rkqfkb Postavljeno 01-06-2022 18:33:58

prednisolone 10mg without prescription - buy generic prednisolone 5mg viagra 25mg

Odgovori ⇾

Fzpneu Postavljeno 31-05-2022 06:14:46

brand amoxil 500mg - cheap amoxicillin tablets order sildenafil 100mg online cheap

Odgovori ⇾

Exzgdy Postavljeno 29-05-2022 21:16:49

prednisone 10mg over the counter - brand isotretinoin 40mg accutane 40mg without prescription

Odgovori ⇾

Tlxlnr Postavljeno 28-05-2022 12:07:05

cialis pills 10mg - express pharmacy modafinil 200mg canada

Odgovori ⇾

Usilyh Postavljeno 26-05-2022 15:18:44

order doxycycline 200mg - buy tadalafil for sale cialis 5 mg

Odgovori ⇾

Xukwzm Postavljeno 25-05-2022 04:03:25

stromectol uk buy - buy oral ivermectin levitra 10mg without prescription

Odgovori ⇾

Psymvz Postavljeno 23-05-2022 15:36:37

amoxil 1000mg oral - purchase levitra online levitra 10mg for sale

Odgovori ⇾

Ssnvnt Postavljeno 21-05-2022 15:48:31

ampicillin usa - buy cialis 20mg without prescription tadalafil generic name

Odgovori ⇾

Aekwec Postavljeno 20-05-2022 04:52:39

order cefuroxime for sale - buy ceftin without prescription order cialis 10mg for sale

Odgovori ⇾

Doezbi Postavljeno 18-05-2022 17:25:17

rhinocort online - order disulfiram 500mg pill disulfiram 500mg brand

Odgovori ⇾

Srhhhx Postavljeno 17-05-2022 05:34:07

brand fildena 100mg - buy nolvadex 10mg online ivermectin 3mg tablets

Odgovori ⇾

Nugebj Postavljeno 15-05-2022 02:24:59

order cephalexin 500mg generic - buy cleocin online cheap purchase erythromycin for sale

Odgovori ⇾

Lvlwty Postavljeno 12-05-2022 18:36:36

bactrim medication - sulfamethoxazole cheap viagra 50mg price

Odgovori ⇾

Clqoyd Postavljeno 10-05-2022 06:18:22

augmentin usa - cialis 20mg oral cialis uk

Odgovori ⇾

Laplvq Postavljeno 07-05-2022 19:01:14

cost prednisolone 5mg - buy generic prednisolone 40mg generic tadalafil 20mg

Odgovori ⇾

Gqnqrp Postavljeno 05-05-2022 10:02:06

guaranteed viagra overnight delivery usa - order sildenafil 150mg sildenafil over counter

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.