Društvo

Za nama uspješna godina, nema rebalansa

(15 riječi)

Prvi čovjek Nikšića Veselin Grbović je na svečanosti povodom Dana Opštine poručio da je godina između dva septembra bila uspješna, uprkos velikim problemima uzrokovanim koronavirusom. Na kraju godine očekuje izmirivanje svih obaveza i dodaje da neće biti potrebe za rebalansom budžeta.

Na svečanosti u nikšićkom pozorištu, Grbović je podsjetio da je na današnji dan prije 76 godina Nikšić oslobođen od fašističkog okupatora.

“Godina između dva septembra je za Opštinu bila uspješna, uprkos velikim problemima uzrokovanim korona virusom. Uprkos tome budžet Opštine se dobro punio tako da se na kraju godine očekuje izmirivanje svih obaveza i neće biti potrebe za rebalansom budžeta”, kazao je Grbović.

On je naveo i da dobro stanje u finansijama omogućava realizuju niz značajnih projekata za kvalitetniji život sugrađana.

“Prvih četiri godine smo bili usredsređeni na saniranju dugova ali i na značajnoj investicionoj gradnji, što je značajno popravljalo lošu sliku sa finansijama. Sljedeće četiri godine bilježimo suficite u budžetu i izlazimo bez kratkoročnih obaveza, sa redovnim platama, sa smanjenim dugoročnim dugovima za kolektor i reprogramirane poreze i doprinose, i sa određenim depozitima, čime možemo stabilnije planirati nove investicije”, naveo je Grbović.

Nada se da će sljedeće godine virus korona oslabiti kako bi se poboljšala i privredna slika grada.

Između dva septembra najznačajniji projekti na kojima se radilo, kako kaže Grbović, su Dom revolucije, Dom za stare, Zapadna tribina stadiona „Sutjeska“, rekonstrukcija dvorca Kralja Nikole, asfaltiranje lokalnih puteva, stanovi za MUP, put Nikšić – Cetinje...

“Za realizaciju projekata imali smo saradnju i podršku od Ministarstva poljoprivrede, Vojske kao i Direkcije za saobraćaj i javnih radova i predsjednika Vlade Duška Markovića i države Mila Đukanovića”, naveo je Grbović.

On je na svečanoj sjednici kazao i da je Opština zbog virusa korone preduzela značajne mjere pomoći privrednim organizacijama putem subvencija, odlaganje plaćanja obaveza poreza, zakupa, taksi i slično, što je opteretilo značajno budžet opštine, oko tri miliona eura.

Grbović kaže i da su u oblasti kulture i sporta ove godine postignuti značajni uspjesi.

“Želim posebno da vas pozdravim na kraju svog mandata i da vam svima poželim porodičnu sreću, uspjehe na poslu i angažovanje da se pobijedi na lokalnim izborima u martu 2021. godine sa ciljem nastavka uspjeha u radu lokalne vlasti Nikšića i Crne Gore”, poručio je Grbović prisutnima.

Kako je i običaj danas su uručene i Nagrade oslobođenja Nikšića koje su pripale humanisti Miodragu Nikoliću i glumcu Voju Krivokapiću.

"Trudićemo se naravno da i dalje doprinosimo uspjesima i prepoznatljivosti našeg Nikšića u oblastima u kojima smo nagrađeni, u skladu sam našim mogućnostima naravno, jer smo obojica u kategoriji starijih osoba", kazao je Nikolić.

Na kraju su tradicionalno uručena i priznanja najboljim stidentima.


Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.