Politika

BUMERANG Krapović postao vođa OKG, a nekad obožavao druge za to da optužuje

(15 riječi)

SDT tereti Krapovića da je član organizovane kriminalne grupe (OKG) što je upravo kvalifikacija koju su on i njegove stranačke kolege obožavale da koriste kada su govorili o bivšoj opštinskoj vlasti iz DPS-a. Čini se da mu se sada ovakvo proizvoljno optuživanje vratilo kao bumerang

(Foto: Demokrate/Facebook)

Bivši predsjednik Opštine Budva i potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović kasno u petak veče pušten je na slobodu nakon što je 72 sata proveo u pritvoru zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je blokirala zgradu Opštine Budva i glavnu raskrsnicu 17. juna. SDT tereti Krapovića da je član organizovane kriminalne grupe  (OKG) što je upravo kvalifikacija koju su on i njegove stranačke kolege obožavale da koriste kada su govorili o bivšoj opštinskoj vlasti iz DPS-a. Čini se da mu se sada ovakvo proizvoljno optuživanje vratilo kao bumerang.

SDT u istrazi pored Krapovića sumnjiči da su članovi kriminalne organizacije načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva Aleksandar Mijatović, rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovod i kanalizacije" Budva Igor Đurašević (43) i još dva službenika Komunalne policije. Pored njih, kako se sumnja, član te kriminalne grupe je i i izvršna direktorka Vodovoda Budva Jasna Dokić.


Deja vu – Budva, hapšenje funkcionera i svjedok saradnik

Prema pisanju medija, ta OKG koju je predvodio Krapović je na nekom sastanku u Budvi dogovorila strategiju blokade saobraćajnica i službenog ulaza u zgradu Opštine, a o tome je u SDT-u detaljno pričao jedan od prvih uhapšenih u toj istrazi, inače, blizak Demokratama.

Vijesti, medij, blizak Krapoviću navodi da je, "ista osoba kazala na saslušanju da je od Krapovića dobila uputstva – kako da službenim automobilima Komunalne policije, Vodovoda i Službe zaštite i spasavanja, blokira glavnu gradsku raskrsnicu u Budvi". Ta, po svemu sudeći organizovana akcija, izvedena je 17. juna, samo par sati sati nakon što su pripadnici specijalnih policijskih snaga najprije uhapsili smijenjene opštinske funkcionere Marka Carevića i Krsta Radovića i u zgradu uveli predstavnike Upravne inspekcije, što je bio jedan od preduslova da predstavnici DPS-a i Crnogorske zauzmu funkcije na koje su izabrani voljom većine.

Pripadnike Uprave policije je tog jutra 17. juna na vratima opštine Budva "dočekalo" vatrogasno i vozilo Komunalne policije. Dok su trajali protesti ispred stanice policije gdje su bili Carević i Radović i još nekoliko funkcionera, navodno je, kako je jedan od prvouhapšenih priznao istražiteljima, održan sastanak u nekoj od kancelarija u blizini Opštine, gdje je dogovorena blokada grada.

Rekao je da je dobio eksplicitno naređenje da vozilima Komunalne policije blokira glavnu raskrsnicu i da je to saopštio svojim kolegama.

Pogledajte video sa RTV Budva, tokom blokade puta vozilom Komunalne policije.Ono što je interesantno jeste činjenica da su se Demokrate, Krapović i njihove pristalice hvalile dostignućima Komunalne policije i Vatrogasne službe, ignorišući činjenicu da upravo čine teško krivično djelo. Zloupotreba javnih ovlašćenja spada u veoma ozbiljno krivično djelo pogotovo kad se uzme u obzir do kakvih posljedica je moglo da dođe u ovom slučaju. Zamislimo da je neko područje zahvatio požar, a da blokadu puta Vatrogascima napravi Uprava policija, na šta bi to ličilo.


Žestoko prozivao Carevića

Krapović je na čelu opštine Budva bio od 29. decembra 2016. godine, pa do januara 2019. godine. Tokom tog perioda, ostaće brojne javne konfrontacije sa njegovim koalicionim partnerima iz DF, a poseban "pik" je imao na Marka Bata Carevića koji ga je naslijedio na funkciji predsjednika Opštine Budve.

Krapović je za Carevića govorio (10. juna 2019. godine) da je "Maduro iz Krimovice". Ali i ne samo to.

"Naravno, poznato je da je Carević čovjek građevinskog lobija odavno, još od vremena kada je sa svojim suseljaninom, Svetom Marovićem, dogovarao plato na Jazu i dobijanje opštinskih  poslova  mimo zakona i javnih nabavki, što je javno priznao", tvrdio je Krapović prije godinu u saopštenju posvećenom Careviću.

Pored toga, u tom saopštenju njegova posljednja rečenica bila je "Gospodine Careviću, ovi iz DPS-a i Vlade Crne Gore nekako čudno pišu ugroženi Srbin".

Nije mu Carević ostao dužan tada, ali ipak, svoje mišljenje o Krapoviću dao je i poslanik DF Branko Radulović što možete pogledati na ovom videu:

 


(Izvor: Aktuelno)


Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.