Sagovornici

Zoran Vulević

BORBA NEPRESTANA

(15 riječi)

Napisa nedavno uvaženi akademik dr Goran Sekulović: „Neka bude borba neprestana!“ I biće!“ Dao je upravo ovaj naslov  jednoj od svojih inspirativnih, naglašeno intelektualno-patriotskih kolumni, a tako je i završio. I, naravno, ne slučajno. U ovoj mudroj kolumni, pisanoj za Crnogorski portal, gospodin Sekulović analizira izuzetno bremenitu aktuelnu političku situaciju i daje sugestije i prijedloge kako da se ona pokuša prevazići u korist demokratske, građanske i sekularne Crne Gore. Utisak nakon čitanja nije relaksirajući već, naprotiv, unosi dozu zebnje, prije svega zbog uznemirujućeg pitanja koje se prosto nameće: da li je, zaista, sudbina Crne Gore nastavak kontinuiteta njene borbe za slobodu protiv različitih okupatora. Da li će je ista sudbina snaći i u ovom, dvadeset prvom vijeku. Iskreno se nadamo da ovoga puta bar neće biti praćena „upotrebom baruta“ kao kroz čitavu njenu herojsku istoriju, već na način na koji i sam autor ove kolumne sugeriše, svim dozvoljenim demokratskim sredstvima, mudro i promišljeno! Do pobjede!

Varijacija na istu temu i opet nedavno: naš talentovani reditelj i vrsni intelektualac, gospodstveni Danilo Marunović, pokaza i dokaza, nezaboravno uvjerljivo, svoju civilizacijsku superiornost u pogledu vrijednosnog sistema koji zastupa. I kroz takav svoj nastup takođe i nadmoć suverenističkog bloka koji te i takve vrijednosti građanskog društva baštini i promoviše. Kao rijetko kada mi se učinila tako očiglednom, čak golim okom vidljivom, razlika između onih koji se bore za savremene, evropske demokratske vrijednosti i, s druge strane, pristalica i podržavalaca vrijednosti karakterističnijih za neka prohujala vremena, koje njihovi današnji protagonisti svim silama pokušavaju da nametnu. I nije bilo lako Danilovim oponentima te večeri na Adria TV. Ponajmanje, čini mi se, voditeljki emisije koju je Danilo svojom superiornom elaboracijom vidno iznervirao. Gospar Marunović, na ubjedljivo argumentovan i intelektualno nadmoćan način je učinio civilizacijsku diskrepanciju za pripadnike velikosrpskog političkog bloka bolno poražavajućom.

Zato gospodo Sekuloviću i Marunoviću, više sam nego saglasan: 

„Neka bude borba neprestana!“ Do konačne pobjede!4 Komentara

arronse Postavljeno 23-03-2023 23:44:24

Women at risk were those with no prior history of cataracts at entry 8, 341 and 8, 336 tamoxifen and raloxifene participants, respectively cialis online without

Odgovori ⇾

Jovan Postavljeno 24-11-2022 21:52:46

Vi branite Crnu Goru Vasim tekstovima, veliko hvala!Neka bude borba neprestana!!!

Odgovori ⇾

BellaCiao Postavljeno 24-11-2022 21:50:05

Sjajno, kao i obicno. Lijepo je pročitati ovako iskrene lijepe riječi pohvale upućene našim saborcima, lijepo je kad se bodrimo.

Odgovori ⇾

Da je vjecna Postavljeno 24-11-2022 21:43:31

Tako pisu i razmisljaju vrsni intelektualci kao vi-do pobjede!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.