Politika

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Fatić: Kakava je veza prostornog planiranja i "obnove pravoslavne duhovnosti"?

(15 riječi)

Zanimljivo bi bilo čuti od premijera Krivokapića, kakva je veza između ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, resora koji pokriva Ratko Mitrović i “obnove pravoslavne duhovnosti“, o kojoj je ministar juče razgovarao sa partijarhom SPC Porfirijem, kazao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Bogdan Fatić.

Porfirije i Mitrović (Foto: SPC)

Fatić navodi da nije jasno kakav je bio karakter ministrove posjete sjedištu srpske patrijaršije, da li je ona bila službena ili privatna. 

Ipak, dodaje on, u oba slučaja, krajnje je neobično, a što je važnije i neustavno da se ministar bavi pitanjima koja su van njegove nadležnosti, jer su njegove ingerencije i ovlašćenja precizno definisani zakonom.

„Uzgred, o susretu smo obaviješteni putem zvaničnog sajta Srpske pravoslavne crkve koji je, nadamo se omaškom, Crnu Goru okarakterisao kao “republiku“, iako ona to nije od 2006. kada je obnovila svoju nezavisnost. Vjerujemo da će javnost imati prilike da čuje od ministra kakvi su mu planovi za "obnovu pravoslavne duhovnosti" i kakve veze ta aktivnost ima sa ministrom u sekularnoj državi, a posebno resorom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma“, zaključio je Fatić.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.