Ekonomija

Reagovanje menadžmenta kompanije „13. jul Plantaže“ povodom falsifikata u režiji pokreta URA

URA falsifikatom napada Plantaže

(15 riječi)

Povodom objave falsifikata računa iz restorana 13. jul Plantaže, u režiji političkog pokreta URA, održan je sastanak menadžmenta Kompanije Plantaže.

 

Nakon analize informacije iz specijalizovane kompanije „Abakus“, koja je projektovala sistem za izdavanje računa po kojoj je jasno utvrdjeno da se, u slučaju objave optužbe da je u restoranu 13. jul Plantaže, izdat račun na 922 eura sa naznakom reprezentacija direktora prodaje i marketinga Veselina Đurišića, zaključeno je da se radi o očigledno loše osmišljenom falsifikatu. Naime zaključak specijalizovane kompanije za izradu ugostiteljskih softvera je da, ovakav račun, sa ovim elementima, nije moguće da se, na ovaj način, prikaže u sistemu koji su oni postavili, te da se apsolutno radi o falsifikatu.

 

Naime, bivša finansijska direktorica Plantaža, Valerija Saveljić, sadašnji funkcioner URA, dobro zna šta je lična reprezentacija, a šta nije i ko šta potpisuje. Dakle očito svjesno unosi zabunu u laičku javnost, zloupotrebljavajući i svoj sadašnji status i političku podršku,  lažno optužujući odgovorne u Kompaniji Plantaže.  

 

U programu Abakusa, u svakoj ličnoj reprezentaciji mora se naznačiti ime naručioca takve reprezentacije u posebnoj rubrici računa, što znači da je u falsifikatu proizvedenom u pokretu URA, neko na pogrešan način dopisao van rubrike u naslovu pretpostavku o naručiocu reprezentacije, lažno optužujući za taj čin direktora prodaje i marketinga Veselina Đurišića.

 

Obzirom da se radi o učestalom pronošenju neistina o poslovanju Plantaža i da sumnjamo da je rukovodstvo pokreta URA obmanuto predstavljanjem ovog falsifikata kao validnog dokumenta, želimo da ih i na ovaj način upozorimo na pravilno sagledavanje činjenica.

 

Smatramo da je neophodno da ovo rukovodstvo sagleda činjenice i da sagleda posledice učinjene štete Plantažama, kao i da umanji štetu na način što će uputiti izvinjenje za ovaj nepromišljeni čin.

 

Ukoliko URA ostane pri javno iznesenom stavu, da je ovaj falsifikat, račun u kojem importuju da je reprezentacija Veselina Đurišića, u stvari validan dokument, Kompanija Plantaže mora zadovoljenje tražiti u, za to određenim, sudskim instancama, a na šta nas obavezuju korporativni interesi i interesi kako zaposlenih u ugostiteljstvu, tako i u svim ostalim sektorima.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.