Društvo

Potonji je čas da stvorimo front bratstva, ljubavi i sloge

(15 riječi)

Patriotsko-komitski savez čestita Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) Dan obnove naše crkve, kada je na Opštem narodnom zboru, prije 27 godina, izborom mitropolita Antonija Abramovića, započeta, nadali smo se, nova stranica u ukupnoj obnovi crnogorskog identiteta, saopšteno je iz te organizacije.

„Uradili smo to na Lučindan, uradili na Cetinju, našoj duhovnoj kolijevci, uradili na dan koji nam je, zbog ukupnog djela najuticajnijeg i najpoštovanijeg Crnogorca u istoriji, Sv.Petra Cetinjskog, simbolizovao da ćemo, slijedeći ono što nam je u amanet ostavio, prije svega slogu i ljubav prema drugima, doći do jake i snažne crkve i samosvjesnog i ponosnog naroda, kakvi su nam preci vazda bili!

Sa žaljenjem i tugom konstatujemo, da takve Crne Gore nema; poražena je slikama djece koja ljube mrtvo tijelo mitropolita Srpske pravoslavne crkve, preminulog od korone; poražena je slikom zdravstvenih radnika koji, bez zaštitnih maski, stoje u počasnom mimohodu u ustanovi, koja bi trebala biti kuća nauke, a ne kapela; poražena je pobjedom kulta smrti nad kultom života, na zgražavanje svakog edukovanog, razumnog i emancipovanog čovjeka“, navode iz Patriotsko-komitskog saveza.

Poražena je Crna Gora pisanijama nekada najuticajnijih političara našeg vremena, koji svojim lamentom nad čovjekom sa misijom uništenja crnogorskog nacionalnog bića, tek sada otkrivaju da naše želje i očekivanja tog lijepog Lučindana 1993.godine, nijesu imale šansu. Poražena je Crna Gora, kažu, ponašanjem svojih državnih i zdravstvenih organa, ponašanjem buduće vlasti,a najviše ponašanjem srpske crkve, koja, prema njihovim riječima, ne brinući za svoje vjernike, već kult i selfije “sa lica mjesta”, državnički poziva predsjednika susjedne države da prisustvuje odlasku njihovog budućeg svetitelja!

„Pojedine uticajne diplomate, koji očito ne znaju u koju zemlju su došli, na sramotu službe koju pokrivaju, šaljući telegrame “narodu Crne Gore”, apostrofirajući valjda da postoji jedan i vaskoliki narod - i niko više, samo doprinose ukupnoj tmuši u kojoj se nalazi naša domovina. Patriotsko komitski savez, međutim, poziva sve patriote ove zemlje, ma koje vjere ili nacije bili, da se okupimo, pomirimo i zbijemo redove! Jer još ima građanskog, civilizacijskog, razumnog i nacionalnoj u ovoj napaćenoj zemlji. Na nama je da objedinimo i promovišemo ljude i ideje. I “nedajmo da nestane naš narod! Možda smo još na vrijeme, ali potonji je čas da pregnemo složno, koliko ko može,da spasimo narod i našu zavedenu omladinu,…stvorimo jedan front, front bratstva, front ljubavi, sloge i povjerenja…jer je svaki propušteni minut skup i sudbonosan!“, poručuju iz Patriotsko-komitskog saveza Crne Gore.


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.