Ekonomija

Novi snažan podsticaj Vlade razvoju durmitorskih sela

U poboljšanje ruralne infrastrukture na Žabljaku uložen značajna sredstva

(15 riječi)

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Žabljak, što će uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeti daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u durmitorskom kraju, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Nastavljeno je sa ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu u šest MZ ukupne dužine 4,62km, vrijednosti 300 hiljada eura. U MZ Krš  asfaltirano je 700m u selu Stolac, u MZ Motički Gaj 170m, u MZ Novakovići 1000m na dvije dionice i to u selju Merulja 500m i selu Novakovići 500m, u MZ Njegovuđa ukupno 1500m i to u selu Zminica 200m, selu Dobri Nugo 800m i selu Zauglina 500m, u Pošćensko - Komarskom kraju 1250m i to u selu Pošćenski kraj dvije dionice ukupne dužine 500m i selu Pašina voda 750m.

Podsjećamo, kroz ovaj projekat je do sada asfaltirano 5,22km seoskih puteva u šest mjesnih zajednica i to: u MZ Krš 500m, u MZ Motički Gaj 170m, u MZ Njegovuđa 600m, u MZ Novakovići 1km, u Pošćensko - Komarskom kraju 2,15km i u MZ Virak 800m.

Uključujući protekle dvije godine, pored 9,84km seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je samo kroz ovaj projekat, u saradnji sa opštinom Žabljak, uložilo sredstva i u tri investicije za vodosnabdijevanje i to u MZ Krš i Njegovuđa, vrijednosti od skoro 200 hiljada eura, što čini ukupna ulaganja od skoro 860 hiljada eura u razvoj ruralne infrastrukture u proteklom periodu u opštini Žabljak.

B.P.


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.