Ekonomija

Crnogorska kuhinja predstavljena na festivalu “Food Planet” u Vojvodini

(15 riječi)

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Srbiji učestvovali su na četvrtom festivalu nacionalnih kuhinja “Food Planet” koji je održan od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu.

 Posjetioci festivala su imali priliku da se na crnogorskom štandu upoznaju sa  dijelom gastronomske ponude destinacije kroz degustaciju  tradicionalne crnogorske hrane I pića. Među kulinarskim specijalitetima na štandu bili su kačamak, priganice, sir, med, njeguški pršut i dr., a trpezu su obogatila i crnogorska vina kompanije “13. jul Plantaže” i durmitorska izvorska voda “Diva”, saopsteno je iz NTO CG.

 Predstavljanju crnogorske turističke ponude na festivalu “Food Planet” u Novom Sadu prisustvovao je Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević koji je pozdravio prisutne, a nakon toga publici se obratio pjesnik Ljubiša Vojinović, kao i predstavnik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Stanko Popović.

 Nakon pozdravnih govora, upriličen je i bogat kulturno umjetnički program, a nastupali su pjevačka grupa KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada koja je predstavila crnogorski folklor, prvakinja u recitovanju Milica Radović sa Cetinja koja je recitovala crnogorsku poeziju, a potom i Filip Đukanović koji je za publiku izveo nekoliko pjesama poznatog crnogorskog kantautora Miladina Šobića.

 Međunarodni festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“ ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz cijelog svijeta, a svoju kuhinju, kulturu i tradiciju, pored Crne Gore, predstavile su i Danska, Srbija, Finska, Izrael, Indija, Meksiko, Italija, Indonezija i Jermenija.

 

B.P.


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.