Kultura

KOMUNA

Utvrđena lista kandidata za godišnju nagradu

(15 riječi)

Nagrada je ustanovljena 2015. godine

Programski odbor časopisa "Komuna", utvrdio je listu kandidata koji su ušli u izbor za godišnju nagradu koja se dodjeljuje za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore.


Za šestu po redu godišnju nagradu "Komune", uvršteno je deset predloga koje su predložili akademsko –naučne istitucije, nevladine organizacije i grupe građana.

Iz Komune je saopšteno da su predloženi profesor Radovan Radonjić, publicista Dragan B.Perović, pisac Borislav Cimeša, profesorica Sofija Kalezić, pjevač izvorne muzike Šukrija Žuti Serhatlić, profesor književnosti Milun Lutovac.

Predloženi su i istaknuti društveni i sportski radnik Milan Mišo Brajević, predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Bato Mirjačić, glumac Radojica Stanković (Šanta Panta) i Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Nagrada je ustanovljena 2015. godine i dodjeljuje se za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore. Dosadašnji laureati bili su Željko Milović, Senad Gačević, Željko Sošić, Nenad Stevović i Slobodan Čukić. 

Odluku o ovogodišnjem dobitniku donijeće žiri kojim će predsjedavati akademik Zuvdija Hodžić i članovi profesorica Nela Savković Vukčević i novinar Velibor Čović.


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.