Ekonomija

Decanter World Wine Awards 2020. u Londonu

Vina Plantaža osvojila osam medalja na najprestižnijem svjetskom takmičenju

(15 riječi)

Osvojene medalje potvrđuju orjentaciju Plantaža ka beskompromisnom kvalitetu, ali i ka trajnom naporu da vina iz Crne Gore zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu, koje sve više traga za vinima od autohtonih sorti koja predstavljaju odraz autentičnih nacionalnih kultura - istaknuto je u saopštenju

Pro corde dobio zlatnu medalju

Na najprestižnijem svjetskom vinskom takmičenju "Decanter World Wine Awards 2020." u Londonu vina Plantaža i crnogorski Vranac ponovili su veliki prošlogodišnji uspjeh osvojivši čak osam novih medalja.

Zlatnu medalju i visokih 95 poena osvojilo je vino Vranac Pro Corde 2016, dok su srebrom nagrađena vina: Vranac Barrique 2015, Epoha 2015, Premijer 2013, Vranac Reserve 2015, Vrhunski Vranac 2016, a bronzom okićeni Malvazija 2019 i Stari Podrum Vranac 2013.

- Zlatni Vranac Pro Corde 2016 sa osvojenih visokih 95 poena dodatno je učvrstio poziciju Vranca i Crne Gore u prestižnom klubu zemalja koje prave vina koja su u samom vrhu svjetske ponude. Prošle godine je na ovom istom takmičenju Vranac Reserve 2013 bilo prvo crnogorsko vino proizvedeno od Vranca koje je osvojilo najprestižniju zlatnu medalju u vinskom svijetu - istaknuto je u saopštenju.

 

Takmičenje Decanter u Londonu na kome, kako je navedeno, najbolje sudije svijeta ocjenjuju hiljade vrhunskih vina iz svih svjetskih vinogorja ubraja se u najveće i najuticajnije svjetsko ocjenjivanje vina, po kome se mjere sva ostala takmičenja.

- Vino za koje sudije sa Decantera kažu da zavrijeđuje medalju sasvim sigurno spada u grupu najboljih vina svijeta, a Decanterova medalja na etiketi je jedan od najpouzdanijih, ako ne i najpouzdaniji indikator kvaliteta vina - naglasili su iz Plantaža.

Ove godine na ocenjivanje DWWA prispjelo je, kako je precizirano, 16.518 uzoraka vina iz 56 zemalja, a njih je ocenjivalo 116 sudija, među kojima je bilo 37 nosilaca titule "Master of Wine" i devet "Master Sommeliera". 

- Osvajanjem novih medalja vina Plantaža i crnogorski Vranac nastavljaju svoj zlatni niz na svjetskoj vinskoj sceni. Osvojene medalje potvrđuju orjentaciju Plantaža ka beskompromisnom kvalitetu, ali i ka trajnom naporu da vina iz Crne Gore zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu, koje sve više traga za vinima od autohtonih sorti koja predstavljaju odraz autentičnih nacionalnih kultura - istaknuto je u saopštenju.

Zbog epidemije koronavirusa ocjenjivanje je održano mimo dosadašnjeg protokola u redakciji Decantera (najpoznatijeg vinskog časopisa na svijetu) uz rigorozne epidemiološke mjere.

 


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.