Društvo

Njemci potvrdili da je tender po zakonu

(15 riječi)

"Svakako, nema dileme da je ljudima iz MANS-a, koji od prvog dana detaljno prate realizaciju ovog projekta, navedena činjenica bila poznata. Samim tim, nema dileme da je motiv napada na gradonačenika Glavnog grada i njegove saradnike isključivo politički. Uprkos javnoj blamaži koju su pokušali da nam prirede, ne očekujemo izvinjenje ljudi iz

Renomirana njemačka kompanija Fichtner Water and Transport GmbH, potvrdila da je “tenderska procedura za dodjelu Ugovora za radove na proširenju sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici - Lot 1, konzorcijumu Toškovići doo-Tehnoput MNE, u potpunosti sprovedena u skladu s uslovima zasnovanim na standardima tenderske dokumentacije i smjernicama za javne nabavke Njemačke razvojne banke KfW”, saopštio je danas gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. On ističe da se tim potvrđuje da je tenderska procedura, onako kako to definišu uslovi pomenutog tendera, a kako je i naznačeno u saopštenju gradskog “Vodovoda”, sprovedena je u skladu sa zakonom, dok odgovornost za vjerodostojnost dostavljenih podataka nosi ponuđač.

MANS-a jer odavno nemamo iluzija o tome u čijem interesu ova NVO radi. Dovoljnu satisfakciju u konkretnom slučaju za nas predstavlja činjenica da su, s današnjim saopštenjem naših njemačkih partnera, javnu blamažu doživjeli sami", piše u saopštenju gradonačenika.

Dodaje da nijesu spremni da Dejan Milovac i nejmu slični utjehu traže u "crtanju meta časnim ljudima".

"Kao javni djelatnici i nosioci važnih funkcija u ovoj državi, i do sada smo, u skladu s onim što nam je profesionalna obaveza, pokazivali izuzetno visok prag tolerancije spram ovakvih i sličnih pojava. Kada je u pitanju NVO MANS, to je, između ostalog, podrazumijevalo i ignorisanje najvulgarnijih ličnih uvreda koje, dominantno na račun gradonačelnika Podgorice, u kontinuitetu saopštava Dejan Milovac, zamjenik izvršnog direktora ove organizacije. Da ne bude dileme, sve dok budemo obavljali važne poslove za Glavni grad i državu Crnu Goru, spremni smo da prihvatimo i to da nas za nemoral optužuju i moralne ruine poput Dejana Milovca. Istovremeno, nijesmo spremni da ćutke posmatramo kako Dejan Milovac i njemu slični, utjehu za identitetske i druge krize s kojima se nose, traže u crtanju meta časnim ljudima čiji je jedini grijeh to što vole Podgoricu i Crnu Goru i što rade najbolje što znaju i mogu u njihovom interesu", zaključuje Vuković. 


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.