Društvo

Perović: Kako „oslobodioci“ misle „oslobađati“ Crnu Goru

(15 riječi)

I prije nego što su preuzeli poluge vlasti, „oslobodilački“ pobjednici proteklih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori jasno su pokazali svoju narav i namjere, prof. dr Milenko A. Perović iz Crnogorskog državotvorniog foruma.

„Oslobodioci“ hoće najprije da Crnu Goru oslobode od slobode riječi, dodaje Perović.

"Prijetnjom da će zabraniti daljnje izdavanje „Dnevnih novina,“ tužbom protiv Ranka Đonovića, prijetnjama navinarkama Tamari Nikčević i Duški Pejović, histeričnim napadima na Darka Šukovića i Milorada Popovića etc., „oslobodioci“ su nagovijestili kako zamišljaju slobodu koju namjeravaju donijeti Crnoj Gori.

Iskustvo odgovarajućih „oslobodilačkih“ pokreta u Evropi, naročito u prvoj polovini 20. vijeka, pokazuje da želja za „oslobođenjem“ društva od slobode riječi vrlo brzo prelazi u „oslobođenje“ od slobode javnog djelovanja, od slobode političkog udruživanja, onda od svih drugih oblika ljudske slobode. Takve „oslobodilačke“ misije kulminiraju u progonstvima, koncentracionim logorima i „oslobađanjem“ od života svih koji su drugačiji!", snatra Perović.

„Oslobodioci“ bi ipak morali imati na pameti dvije stvari, ističe Perović.

"Prvo, njihova pobjeda na parlamentarnim izborima jeste legalna, ali nije legitimna. Postignuta je enormnim nedopustivim miješanjem strane države i strane vjerske zajednice u crnogorski izborni proces. Parlamentarni izbori nijesu donijeli pobjedu, nego poraz demokratije. Drugo, valjalo bi da „oslobodioci“ razgrnu velove laži kojima su omotali istoriju Crne Gore i da shvate da se Crna Gora uvijek uspijevala oslobađati takvih svojih „oslobodilaca!“ Svi oni biše i pasaše! A Crna Gora ostade", zaključuje Perović.  (antena M)


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.