U fokusu

NATO vladika?

(15 riječi)

Piše: Vladimir Jovanović

Ostaje nam, pravoslavna braćo i sestre u Hristu, da provjerimo da li je NATO i nakon 30. avgusta još zločinački Četvrti rajh, ostavština Hitlera i Musolinija, naci-fašistički nastavak turske i austro-ugarske okupacije, teroristička i totalitarna organizacija, tiranija krstaška, inkvizitorska, Napoleonova i boljševička?!...

„Anti-NATO” Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski SPC, posljednjih mjeseci je utihnuo; nekako od juna i raspisivanja izbora za novi saziv parlamenta Crne Gore.

„Preobraženje” mu se moglo naslutiti u februaru, usred protestnih litija povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti. „Nadam se da, ipak, NATO pakt takvo bezumlje neće podržati iako je možda i malo teža bezumlja podržao otimajući Kosovo i Metohiju, bombardujući nam i rušeći hramove”, rekao je Amfilohije.

Tim Faron i Stiv Bejker, poslanici parlamenta Velike Britanije, oglasili su se ljetos zajedničkim tekstom u „Njuzviku” u kojem pozivaju NATO da podrži Amfilohija (SPC) i opoziciju koju kontroliše, a vladu u Londonu da ih finansira.

 Dva britanska poslanika: NATO da podrži Amfilohija i opoziciju koju on kontroliše, a London da ih finansira!

Zdravko Krivokapić, koga je Amfilohije „blagoslovio” i po objavljivajnju nezvaničnih rezultata u izbornoj noći – potpisao je 9. septembra „istorijski sporazum”!

Ne bilježi se Amfilohijeva protivna reakcija na to da će Krivokapić i ostali „jačati i unaprijeđivati saradnju sa NATO savezom”. Nije protivan ni njihovome priznanju nezavisnosti Kosova?

 Krivokapić je i potpisao i izjavio za medije da će se ostati lojalan EU, što znači i sankcijama protiv Rusije! Potpadaju li novi vlastodršci pod onu čuvenu kletvu: „Ko izda Rusiju, dabogda živo meso sa njega otpadalo i neka je proklet!” Još ne znamo. Amfilohije spin vještinama javnost usmjerava na druge teme (obnova Karađorđevićeve kapele na Lovćenu i sl).

 Je li NATO, kako je Amfilohije tvrdio, i sada „stid i sram crnogorske vlasti” – i ovih novih vlasti? Uostalom, da pogledamo izbor onoga šta je Visokopreosvećeni o NATO-u, ali i o sebi, pred Bogom i ljudima, svjedočio…


 „Radi čega postoji NATO pakt? Šta je NATO pakt nego Četvrti rajh? Šta je to nego nastavak fašizma i želja da zagospodarite čitavim svijetom… nastavljaju krstašku, inkvizitorsku, Napoleonovu i boljševičku tiraniju" (Amfilohije, 2013, jun)

 „NATO sada nije odbrambeni savez, već je nacional-fašistički pakt koji nastavlja djelo Hitlera i Musolinija” (Amfilohije, 2015, januar)

 „To nije Crna Gora, sluškinja gorih od sebe, koja postaje šrafić u jednoj militarističkoj, totalitarnoj, terorističkoj, međunarodnoj organizaciji koja se zove NATO” (Amfilohije, 2015, oktobar)

 „Ono što je radio Sultan, to danas, sa drugim idejama i idealima, radi NATO pakt“ (Amfilohije, 2016, jul)

 „Sad se naši glavari kunu u NATO pakt. Vele, bezbjednosti radi. To je bezbjednost koju su davali Musolini i Hitler. To je ta bezbjednost” (Amfilohije, 2016, avgust)

 „NATO je stid i sram Evrope i Amerike i stid i sram crnogorske vlasti koja je prihvatila da te zločince primi za svoje pokrovitelje” (Amfilohije, 2018, maj)

„NATO je nastavio ono što su započeli krstaši u srednjem vijeku, a zatim Napoleon kao i ono što su pokušali da urade fašisti i nacisti. Jednostavno, fašizam i nacizam je nastavak politike NATO” (Amfilohije, 2019, mart).  (izvor:Antena M)


Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.