Škrinja

„SAO Zeta“ i „vickaste patriote“

(15 riječi)

Piše, Sreten VUJOVIĆ

Većina partija na crnogorskoj političkoj sceni, je jasno nacionalno profilisana, uz neke koje su vješto „zamaskirane“ kao „demokratske narodne“, kao da demokratsko i narodno nije isto, dok se nacionalni Crnogorci još uvijek „frljaju“ građanštinom i pozivaju na osnivanje novih, građanskih partija, i to dok se bukvalno nalazimo u „tornadu“ nacional-šovinističkih partija tuđih država i Crkve Srbije, koja je većini njih glavni štab i koordinator srpsko-ruskog svijeta! Braniti Crnu Goru od ovakve neviđene agresije pričom o građanskim partijama i državi, jednako je kao kada bi se u nekoj baruštini branili od aligatora peruškama za čišćenje prašine! Osim toga iza poziva na osnivanje novih građanskih partija lično vidim samo borbu za vlastiti dio „kolača“ budući je politika, ne od juče, najunosniji „biznis“ u našoj unesrećenoj državi! „Ne treba zaoštravati situaciju“, misleći na crnogorski odbrambeni nacionalizam, kažu eksperti i analitičari! Pa, situaciju je već zaoštrila klerošovinistička vlast, do mjere prijetnje nestanka Crne Gore i Crnogoraca!
Nekima kao dobar vic zvuči odluka SO Zeta o „povlačenju priznanja Kosova“, do mjere da se „fatamo za drobove od smijeha“ kako će ta odluka poremetiti „odnose na geopolitičkoj sceni“!
Samo naivnima, ili zlonamjernima nije jasno da je u Crnoj Gori trenutno na sceni stvaranje Srpskih autonomnihn oblasti (SAO), što se jasno pokazuje preko odluke SO Zeta, koja se može posmatrati da dozom humora, ali ona je ipak razlog za veliku brigu, jer se preko SAO izacije Crne Gore, preko srpsko ruskog uticaja, zaista mijenjaju geopolitički odnosi! Odluka Zećana, o povlačenju priznanja Kosova neće uticati na tamošnje prilike niti na odnos Kosova prema toj problematici, jer oni se, iako mlada država, ponašaju politički odgovorno i pokazuju sve osobine ozbiljne države, za razliku od Crne Gore! Odluka SO Zeta je „test balon“ kao i mnogi do sada hoće li crnogorske institucije reagovati na ovu poruku narušavanja teritorijalnog integriteta, što je već prethodno napravila Crkva Srbije preko podjele eparhijeskih gteritorija, pri čemu se crnogorskim teritorijama upravlja iz suśednih država! Često se kaže, da sve to nema bitnijeg uticaja, jer mi smo sekularna država!? Koliko smo „sekularni“ najočitije su pokazali zadnji parlamentarni izbori, đe se čak i Vlada Crne Gore formirala u Manastiru Ostrog, pod budnim okom Amfilohija Radovića. Aktelna vlada kao i novi predśednik Crne Gore su samo „sofisticirani“ dio tog klerikalnog miljea!
Zaboravljamo, namjerno ili slučajno, da je ta paravjerska organizacija (SPC) dovela Crnu Goru na ivicu sunovrata, jer su u njenim crkvama prisutni vjernici, koji su ujedno politički ljudi, građani ove države sa pravom glasa, koji se redovno kontaminiraju mržnjom prema vlastitoj državi. Situacija je slična onoj kada su sveštenici ove paravjerske i paramilitarne organizacije, sa svim osobinama sekte,, svojom šoviniustičkom propagandom zakrvili narode u BiH, a kada je zagustilo, prvi su „udarili petama u tranje“! Neke „sluge Božje“ su, doduše, i lično učestvovale u ratnim dešavanjima, sa oružjem, blagosiljanjem oružja i ratnih zlikovaca, sa doping-guslama… Priśetimo se patrijarha srpskog Pavla, sa slavskom pogačom u društvu osuđenih ratnih zlikovaca i Amfilohija na ratištu sa guslama, „muzički“ i „antiturski“ nadahnutog. I to je samo „vrh ledenog brijega“!
U Crnoj Gori su na sceni aktivnosti tihog rasparčavanja ove države! U dijelu tzv, Stare Hercergovine fali još jedino Šavnik i priča je završena! Sutorina je do tada na Stand by! Nešto slično je bilo viđeno i u jednom od prijedloga etničke podjele BiH u vrijeme rata, pri čemu je ova država na geografskoj karti neodoljivo podśećala na leopardovu kožu! Rezultat svega je da jedan entitet BiH ovoj državi ne dozvoljava funkcionisanje na njenoj cjelokupnoj teritoriji i predstavlja stalnu prijetnju po mir na većem dijelu Balkana!
Predatori su uporni i strpljivi! Vučići i vukovi obećavaju „vjernom stadu“ da će postati vegetarijanci kada zavladaju Balkanom!



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.