Istorija

Nemanjići su izbjegli iz Raške u Duklju, a potom je razorili i osvojili

(15 riječi)

U trećoj epizodi ''Nemanjići su izbjegli iz Raške u Duklju, a potom je razorili i osvojili'' razobličićemo srpske mitove odnosno mitomaniju o Nemanjićima, jer, zaista, dolazi do eskalacije sprske propagande vezano za: porijeklo Nemanjića, njihovu navodnu đedovinu, te na kraju da su, pak, oslobodioci, a ne da su razorili i osvoji Duklju

Priredila: Tijana Lopičić

Kada srpska mitomanija zagospodari, onda, zasigurno, istorija zaćuti. Kako bismo odgovorili na ovaj izazov i suprostavili se malicioznoj propagandi, te spriječili dalju ekspanziju kulturnog genocida nad Crnogorcima i crnogorskom istorijom, koja, moramo priznati, uzima maha, nastala je potreba za realizacijom YouTube  emisije “Hiljadugodišnja crnogorska istorija”.

U trećoj  epizodi “Nemanjići su izbjegli iz Raške u Duklju, a potom je razorili i osvojili“ razobličićemo srpske mitove odnosno mitomaniju o Nemanjićima, jer, zaista, dolazi do eskalacije sprske propagande vezano za: porijeklo Nemanjića, njihovu navodnu đedovinu, te na kraju da su, pak, oslobodioci, a ne da su razorili i osvoji Duklju.

Zbog gore navedenih razloga mitomaniju razobličivamo isključivo sa poznatim srpskim istoričarima, medijevistima, kao što su bili akademici Sima Ćirković, Relja Novaković, Miloš Blagojević, te dokazujemo sljedeće:

Prvo, Nemanjići su izbjegli iz Raške u Duklju.

Drugo, Duklja nije i ne može biti đedovida Njemanjića.

Treće, Nemanjići su razorili i osvojili Duklju.

 

Pogledajte:




0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.