Ekonomija

SDT formirao predmet protiv Spajića zbog emitovanja obveznica; Spajić: Podržavam Tužilaštvo da ispita slučaj

(15 riječi)

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet zbog emitovanja obveznica za vrijeme mandata ministra rada i socijalnog staranja Milojka Spajića. Spajić je na to kazao da daje punu podršku SDT-u da ispita cijeli slučaj.

“Specijalno državno tužilaštvo je povodom realizovane emisije obveznica koje su emitovane na međunarodnom tržištu u 2020. godini, u decembru 2021. godine formiralo krivični predmet”, potvrdio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

<<

Prema njegovim riječima ovaj predmet je formiran na osnovu krivičnih prijava lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i NVO Montenegro International protiv bivšeg ministra finansija rada i socijalnog staranja Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Sa ovim prijavama je spojena i krivična prijava sadašnjeg ministra finansija Aleksandra Damjanovića, podnijeta 27. februara ove godine.

“U toku je izviđaj”, potvrdio je Radonjić.

Milojko Spajić je ovim povodom kazao da daje punu podršku SDT i GST Vladimiru Novoviću da se ispita slučaj emisije obveznica i da se konačno stavi tačka na prljavu kampanju neistina koju plasiraju partije prošlosti.

Vlada je izvela dokazni postupak, lagan posao za glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, nakon što je Vlada tražila od Tužilaštva da se preispita zakonitost emisije obveznica od 2020. godine kada je na čelu tog resora bio ministar Milojko Spajić, kada je fiktivno na račun Centralne banke prenijeto 3,5 miliona eura.

Nakon toga Spajić je rekao da je sve pokrenuto iz političkog razloga i “da bi se sakrilo neznanje i nerad ministra finansija koj je potpisao kreirt od 7,5 odsto kamate.”

<<

“To je bitno jer vi građani sada plaćate mnogo skuplji kredit. Ministar finansija nas je vratio 11 ili 12 godina unazad”, rekao je ranije Spajić.

<<<Četiri krivične prijave Medojevića protiv Spajića kod Novovića: Formiran predmet, izviđaj u toku<<<

CdM je ranije objavio da je nakon što je Pokret za promjene Specijalnom državnom tužilaštvu, 7. i 14. oktobra prošle, i 9. i 18. januara ove godine, podnio krivične prijave protiv bivšeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, formiralo krivični predmet i koji je dodijeljen u rad, u skladu sa internim pravilima.

Aleksandra Obradović      izvor cdm



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.