Ekonomija

Nakon One Crna Gora, 4iG Grupa predstavila novi One brend i u Albaniji

(15 riječi)

Nakon akvizicije kompanije One u Crnoj Gori prošle godine, 4iG Grupa postala je i najveći strani investitor u Albaniji, sa snažnim ambicijama širenja svog prisustva i u cijelom regionu zapadnog Balkana.

Dvije najistaknutije telekomunikacione kompanije u Albaniji, ALBtelecom i One Telecommunications, udružile su svoje snage sa ciljem da konačno postanu One, predstavivši danas svoj novi brend tamošnjoj javnosti.


Peter Fekete

„ONE Albanija je tu da ostane i mi u 4iG Grupi smo posvećeni ulaganju u najnovije tehnologije i inovacije, a sve sa željom da ovog operatera učinimo najpoželjnijim za Albance. Naša je vizija snažna podrška inovacijama i digitalizaciji, sa stremljenjem ka  5G  horizontu, i preuzimanju liderske uloge na tržištu ICT usluga u Albaniji i regionu Zapadnog Balkana,” rekao je Peter Fekete, izvršni direktor 4iG Grupe.

ONE Albanija proslavlja svoj novi brend i identitet baš na Summer Day Festivalu. Novi brend predstavlja energiju, optimizam, sreću i prijateljstvo, baš ono što slave Albanci na današnji dan. ONE Albania donosi sinergiju na tržište, koja vodi stvaranju novih vrijednosti za albanske građane.

„Prvi poziv u fiksnoj mreži, prvi poziv u mobilnoj mreži u Albaniji obavljen je od strane kompanija koje smo naslijedili. A sada, danas, počinje budućnost, nastavlja se naša zajednička priča. Spojena kompanija ONE Albanija predstavlja prvu emisiju dronova sa flotom od pet stotina na Balkanu, koji koriste našu mobilnu mrežu.“ – rekao je Emil Georgakiev, izvršni direktor ONE Albanija.

Pored lansiranja novog brenda, ONE Albanija je preuzela i svoje prve konkretne obaveze. Tokom godine, ONE Albanija je posvećena proširenju svoje optičke mreže, koja će povezivati 30% više domaćinstava u Albaniji, obezbjeđujući im superiorne fiksne širokopojasne usluge. Za svoje mobilne potrošače, ONE Albanija nudi povećanje brzine interneta za 30% za korisnike podataka, dodavanjem veće frekventne širine. Plan je da ukupan obim investicija dostigne 200 miliona eura u narednih pet godina.

ONE Albanija mobilna mreža je najveća i najmodernija u Albaniji, sa 1100 pokrivenih stanica širom zemlje, spremna za Ericsson 5G. ONE Albanija takođe obezbjeđuje najviši nivo bezbjednosti u komunikaciji i zaštiti podataka za svoje klijente, u skladu sa svjetskim standardima. Kompanija ima najveću fiksnu mrežu u zemlji, pa sa 5.400 km optičkih kablova (i osnovne i metropolitan  mreže) obezbjeđuje end-to-end propusni opseg do 1Gbit/s preko mreže „Kabl do kuće“, što kompaniju čini nacionalnim 4P liderom na tržištu.  

ONE Albanija je fokusirana na kupca, kao što slogan kaže: „One – za vas“. Lideri ONE Albanije i 4iG Grupe potvrdili su posvećenost ulaganju i implementaciji 5G tehnologije u toj zemlji. Vizija ONE Albanije je da predvodi inovativni razvoj na tržištu i digitalizaciju zemlje, što će biti od koristi građanima te države.

O ONE Albanija

ONE je brend koji je nedavno predstavljen u Albaniji nakon spajanja One Telecommunication i ALBtelecom-a. Obije kompanije su postale ONE Albania od 1. januara 2023. ONE Albania je najveća telekomunikaciona kompanija u zemlji. Sa ultra-pouzdanom 4G+ mobilnom mrežom i optičkom infrastrukturom, ONE obezbjeđuje korisnicima povezanost u svakom trenutku i svuda u Albaniji. ONE je najveća mobilna mreža u Albaniji sa 1100 pokrivenih stanica širom zemlje i najveća optička mreža u Albaniji. Sa 5.400 km optičkih vlakana širom zemlje, pružamo end-to-end propusni opseg do 1Gbit/s preko naših optičkih kablova do kućne mreže i više od 10Gbit/s za naše ISP partnere. ONE obezbjeđuje najviši nivo bezbjednosti u komunikaciji i zaštiti podataka za naše klijente, u skladu sa svjetskim standardima. ONE Albanija je glavna kapija u svijet interneta, ima podmorsku optičku vezu sa Italijom, obezbjeđujući najbržu vezu i najbolji kvalitet interneta za državu. ONE Albania je član mađarske 4iG grupe.                          

http://www.one.al/  



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.