Ekonomija

Karisma preuzela većinsko vlasništvo i upravljanje dubrovačkim hotelom ,,Plat"

(15 riječi)

Kompanija Karisma Resorts International postala jedini vlasnik društva KHA četiri d.o.o., većinskog vlasnika Hotela ,,Plat" u Dubrovniku.

Kako su saopšili ovom transakcijom otvoriće se put revitalizaciji Hotela ,,Plat" i pratećeg turističkog kapaciteta u mestu ,,Plat", za šta su već postojali ambiciozni planovi, koje je izazovan ekonomski i epidemiološki kontekst u posljednjih nekoliko godina odložio.

Potpunim preuzimanjem vlasništva i upravljanja Karisma želi da omogući realizaciju ambicioznih planova za Hotel ,,Plat" i to u smislu najboljih svjetskih praksi uklopljenih u lokalnu zajednicu i ekološke standarde.

- Riječ je o jednom od najljepših djelova Dubrovačke županije, udaljenom 15 kilometara od Dubrovnika i samo 10 kilometara od aerodroma, koji posjeduje veliki potencijal za dodatni turistički razvoj, ali i razvoj lokalne zajednice, prvenstveno kroz doprinos budžetu, korišćenje stručne lokalne radne snage, te saradnju sa lokalnim dobavljačima proizvoda i usluga - poručuje iz Karisme.

Kako je kazao Nemanja Kostić, direktor Karisma Hotels & Resorts za Evropu i Bliski istok, njihova kompanija ima više od 20 godina iskustva u industriji luksuznog hotelijerstva i ima znanje, želju i resurse da postojećem lokalitetu, ali i cijeloj turističkoj zajednici donese novu vrijednost.

- Hotel ,,Plat" pretvorićemo u vrhunsku turističku destinaciju u skladu sa najboljim stručnim i ekološkim praksama - poručio Kostić.

Karisma je jedna od vodećih svjetskih grupacija u oblasti hotelskog menadžmenta koja posjeduje veliko ugostiteljsko znanje u razvoju i upravljanju luksuznim hotelskim objektima, kao i više od 8.000 zaposlenih u čak 25 turističkih rizortova u portfoliju. Pored toga, Karisma ima strateško partnerstvo sa kompanijom Paramount za hotele Nickelodeon Hotels & Resorts, u Meksiku i Dominikanskoj Republici. Nickelodeon Hotels & Resorts su hoteli namijenjeni prije svega porodičnom odmoru i nude jedinstveno iskustvo odmora uz druženje sa omiljenim Nickelodeon likovima. Pored partnerstva sa Paramountom, Karisma strateški sarađuje i sa kompanijom Margaritaville za hotele Margaritaville Island Reserve, Margaritaville St. Somewhere i Margaritaville Beach Resort, koji gostima nude vrhunsko iskustvo odmora sa akcentom na dnevni i noćni zabavni program, uživanje u luksuzno opremljenim apartmanima i na predivnim plažama.

Ova hotelska grupacija ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno fokusiranu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu prvenstveno svjedoče zadovoljni gosti, ali i brojne nagrade i priznanja, poput prestižne AAA „Five Diamond Award“ i „Four Diamond Award”.

Takođe, Karisma hoteli se redovno nalaze i na najprestižnijim svjetskim listama iz oblasti turizma i ugostiteljstva, poput onih koje objavljuju Conde Nast Traveller, Trip Advisor i magazin Forbes.



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.