Kultura

Biblioteci preko 2000 kataloga , brošura

(15 riječi)

Nacionalna biblioteka Crne Gore

U susret Danu državnosti Crne Gore, gospodin Domagoj Žarković je uručio na poklon direktoru Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević" na Cetinju  gospodinu Bogiću Rakočeviću razne kataloge, brošure i monografije koje je posjedovao sa velikog broja umjetničkih izložbi organizovanih u Crnoj Gori  posljednjih pedesetak godina. Preko dvije hiljade kataloga, brošura i monografija koje su pratile umjetničke izložbe iz navedenog perioda je tako uredno   sortirano i sačuvano proteklih godina.

Ipak zbog mogućnosti zainteresovanih korisnika biblioteke i građana ne samo Cetinja, nego i cijele Crne Gore da imaju uvid u mnogobrojne izložbe organizovane od sedamdesetih godina prošlog stoljeća do tekuće 2020. godine, svakako je bolje da se oni čuvaju i budu dio bogatog fonda naše Nacionalne biblioteke, pa je to i bio razlog donacije. Osobito se nadamo da je na ovaj način obogaćena prošle godine otvorena likovno - grafička zbirka koja osim zainteresovanim građanima, služi i studentima i nastavnicima Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.


Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.