Društvo

Đukanović: Sačuvati javni prostor od kontaminacije, novinari da svojom profesionalnošću odbrane ugled profesije

(15 riječi)

Na Dan novinara sjetimo se osnovnih postulata profesije, stručnosti i odgovornosti, ispravnosti i časnosti, ponosni na više od vijek i po dugu tradiciju novinarstva u Crnoj Gori. Sloboda novinarstva čini se potrebnijom nego ikada, jednako kao i odgovornost za izgovorenu i napisanu riječ, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Izazovi novog vremena nijesu zaobišli ni crnogorsku medijsku zajednicu. Obaveza je nadležnih, ali i čitavog društva da jasno prepoznajući medije koji to nijesu, sačuva javni prostor od kontaminacije, a novinara da svojom profesionalnošću odbrane ugled novinarske profesije. Jedino tako, možemo odoljeti globalnoj epidemiji lažnih vijesti i hibridnih prijetnji. Čestitam novinarima u njihov dan, uz uvjerenje da će poštovanjem profesionalnog kodeksa uz visoku moralnu odgovornost dati puni doprinos očuvanju multietničkog sklada i daljoj izgradnji građanskog društva posvećenog evropskim vrijednostima”, naveo je Đukanović na Tviteru.

 



2 Komentara

TfdjmHeo Postavljeno 14-07-2023 13:16:14

30 found that among 18 patients with eGFR et al is generic cialis available We had a guy at work go into Ventricular Tachycardia for 8 minutes due to low potassium

Odgovori ⇾

baccarat online Postavljeno 24-01-2023 09:28:07

I'm writing on this topic these days, baccarat online, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.